Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

České beachvolejbalistky trpí v karanténě: Zoufalá situace si žádá zoufalá řešení!

Autor: ptr

Tak takhle si své první dny v Tokiu jistě nepředstavovaly. Beachvolejbalistky Markéta Sluková-Nausch (33) a Barbora Hermannová (30) trpí v karanténě. Po pozitivním testu jejich trenéra Simona Nausche, který je zároveň manželem populární »Maki«, teď nesmí opustit svůj pokoj. To je při přípravě na olympijský turnaj obrovská komplikace.

Náš nejlepší ženský pár tak vymýšlí, jak se ve značně omezených podmínkách, může udržovat v kondici a tréninkové zátěži. Zároveň je v neustálém napětí, jak dopadnou další testy. To bude zcela stěžejní pro další vývoj jejich situace.

„Pozitivní případy přibývají, situace není úplně ideální. Snažíme se udržovat aspoň v nějaké kondici, házeli jsme si medicinbalem na šířku našeho apartmánu, je to velká improvizace. Od pondělí jsme nesáhli na balon, nemůžeme vylézt z pokoje, o nějaké kvalitní a adekvátní přípravě na olympijské utkání, první máme odehrát v sobotu ráno, nemůže být řeč. Snažíme se zůstat optimističtí, ale ideální to není,“ svěřila se Markéta Sluková -Nausch.

Z improvizovaného tréninku dokonce natočila video a ukázala boj s omezeným prostorem i svým fanouškům. I v těžké situaci doplnila vtipnou narážku na své tenisové sousedky. „Kdyby vám, holky naše tenisový, přiletěl do obýváku náhodou medik, tak je náš,“ doplnila Maki poznámku k záznamu cvičení.

Beachvolejbalistky Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová míří do Tokia
Beachvolejbalistky Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová míří do Tokia