Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Slavný basketbalista Jordan se zbavuje pompézního sídla: Luxus za 322 milionů!

Autor: ris

Luxusní panství na ploše přes pět tisíc metrů čtverečných v malebném prostředí jen kousek od Chicaga, nejlepší basketbalista historie Michale Jordan (58) ho ale už téměř deset let ne a ne ho prodat. Proč?

Hlavním důvodem je cena majestátní nemovitosti. Šestinásobný šampion NBA za ní požaduje minimálně 14 855 000 amerických dolarů (součet jednotlivých čísel je 23, což je legendární Jordanovo číslo), tedy v přepočtu 322 milionů korun.

To všechno za sídlo šité na míru slavné třiadvacítce. Magické numero či Jordanovy iniciály MJ jsou tady prakticky na každém kroku. Paradoxně i to brání snadnějšímu prodeji. „Je tady třeba udělat hodně práce, aby se člověk cítil jako ve vlastním domově,“ uvedl pro businessinsider.com realitní makléř Bruce Bowers.

Obrovské číslo 23 se monstrózně tyčí už u příjezdové brány, za níž vás dlouhá cesta mezi stromy dovede až k bývalému Jordanovu království, které nechal vybudovat. Jeho součástí je tenisový kurt, bazén s travnatým ostrůvkem na přenádherné terase a samozřejmostí je hala s basketbalovým hřištěm legitimních rozměrů.

Majestátní sídlo Michaela Jordana je na prodej. Nechybí v něm herna, golfový green, bazén, basketbalová hřiště či špičkově vybavená posilovna...
Majestátní sídlo Michaela Jordana je na prodej. Nechybí v něm herna, golfový green, bazén, basketbalová hřiště či špičkově vybavená posilovna...

Kousek za domem nechybí pečlivě udržovaný golfový green s vlaječkami s Jordanovým logem, přírodní jezírko plné ryb. Uvnitř úchvatný design obývacího pokoje, posilovna se špičkovým příslušenstvím, herna, ale i soukromý kinosál a moderní vinotéka..

Dům je tím pravým ořechovým pro milovníky hygieny. Skýtá totiž hned devatenáct koupelen. Pro labužníky také exkluzivní kuřárnu s několika stoly na poker, kde si užíval noci se svými někdejšími parťáky ze zlaté éry Bulls.

Ani to zatím nepřesvědčilo nikoho ke koupi. Makléři přitom dělají všemožné, aby Jordana přepychového sídla zbavili. Případným kupcům třeba slíbili všechny nové produkty značky bot Air Jordan. Všechno marné, a tak basketbalista musí rok co rok na dani z nemovitosti platit 100 tisíc dolarů ročně, aniž by v komplexu bydlel…