Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Tragédie po galavečeru: Mladá boxerka (†18) podlehla zraněním z ringu!

Autor: sm

Mladá boxerka Jeannette Zacariasová Zapataová (†18) neskončila ve svém zápase během galavečera dobře, což bylo jasné už ve chvíli, kdy arénu opouštěla na nosítkách a musela být odvezena do nemocnice. Nikdo ale nepředpokládal, že situace bude až tolik kritická, dokud nepřišla děsivá zpráva: mladá sportovkyně zraněním podlehla!

Závěr zápasu v kanadském Montrealu byl dost dramatický, ale ani tehdy to nevypadalo, že by po opuštění ringu byla sportovkyně v ohrožení života. Mexičanka dostala ve čtvrtém kole sérii těžkých úderů v rohu a byla dost otřesená. Její soupeřka Marie-Pier Houleová (31) ji pak zasadila ještě pravý hák, po kterém mladé boxerce vyletěl chránič zubů.

V tu chvíli sice ještě Zacariasová stála na nohou, ale po zanění gongu nebyla schopna odejít do svého rohu. Začala se třást pod náporem křečí a trenér ji musel položit na zem. Záchranka ji pak odvezla do nemocnice, kde byla Mexičanka uvedena do umělého spánku. Jeannette Zacariasová Zapataová pak začala svádět mnohem důležitější boj, a to o svůj život. Ten však nakonec po pěti dnech prohrála, o čemž informovali pořadatelé galavečera.

Mladá Mexičanka podlehla zraněním, které při zápase utrpěla...
Mladá Mexičanka podlehla zraněním, které při zápase utrpěla...

Zdrcená je nejen rodina, přátelé a známí, ale také právě tehdejší soupeřka Marie-Pier Houleová, která do posledních chvil doufala, že se mladá Mexičanka uzdraví. „Včerejší události mě opravdu rozrušily. Box přináší spoustu rizik a nebezpečí. Je to naše práce, naše vášeň. Nikdy, nikdy nebylo mým záměrem vážně zranit mého soupeře,“ oznámila po galavečeru.

Po oznámení tragické zprávy vydala druhé prohlášení, po kterém požádala o soukromí: „Chtěla bych vyjádřit upřímnou soustrast její rodině a manželovi, Jovanni Martinezovi. Děkuji za respektování mé touhy tuto věc dále nekomentovat. Smutná zpráva o odchodu velké sportovkyně jakým je Jeanette Zacariasová Zapataová ve mně zanechává smutek a zdrcení. Kéž Bůh osvítí tvou duši a přijme ji ve své slávě."