Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dal jí pěstí a poplival krví: Ex někdejší hvězdy Bayernu popsala, jakému útoku čelila!

Autor: Soňa Molatová

Fotbalista Jérome Boateng (33) stanul před soudem poté, co byl obviněn z nebezpečného ublížení na zdraví. Obětí útoku měla být matka jeho dětí a tehdejší snoubenka Sherin Senlerová. Boateng měl údajně svou partnerku například udeřit pěstí, hodit po ni lampu nebo pokousat a následně poplivat krví.

Sherin Senlerová popsala, jak útok proběhl. Dojít k němu mělo před třemi lety, během prázdnin v Karibiku. Přesto, že se Boateng pokoušel dokázat svou nevinu, Senlerová vykreslila soudu jiný obrázek: „Porval mě za vlasy a pak mě kousl do hlavy. Otevřel svá ústa, stáhl mou hlavu dozadu a vyplivl mi krev do obličeje,“ popsala například. Když poté upadla na kolena, Boateng ji měl praštit do ledvin. Úder byl tak silný, že nemohla popadnout dech.

„Takový typ útoků byl na denním pořádku. Měli jsme dost turbulentní a toxický vztah,“ řekla před soudem. Tomu mimochodem nasvědčuje také četnost jejích rozchodů. Svého partnera se rozhodla nahlásit, protože jinak by to podle ni „nikdy nepřestalo“.

Vyšetřování trvalo téměř tři roky a do této doby se promítla také pandemie. Pár spolu strávil dlouhých deset let, během kterých na svět přivítali dvojčata, holčičky Lamii a Soley.

Boateng ve čtvrtek předstoupil před soud
Boateng ve čtvrtek předstoupil před soud

Jérome Boateng vypovídal před soudem téměř dvě hodiny a popřel, že by na někoho měl útočit. Došlo ale podle něj k hádce, při které byl napaden právě on. Agresivní měla být prý naopak Senlerová. Proto ji od sebe odstrčil, což byl také důvod jejího pádu. Popírá, že by na ni měl házet lampu, jak ona sama tvrdila. Hodil po ni maximálně polštář, který lampu ze stolu srazil.

Sám fotbalista popsal, že dovolená byla velmi pěkná, klidná a plná dobré nálady, dokud nevznikla hádka kvůli karetní hře. Jeho přítelkyně ho obvinila ze švindlování. Hádka ale postupně gradovala. Následující den však bylo opět vše v pořádku a rozbitou lampu uklidil hotelový zaměstnanec. Porota měla mimo jiné také k dispozici videonahrávky z údajného napadení.

Soud ale patrně Boatengově verzi neuvěřil a nařídil mu zaplatit pokutu 1,8 milionů eur. Ve finále je ale někdejší obránce Bayernu možná za takový verdikt stále radši, než za pětileté vězení, které mu hrozilo. 

Jérome Boateng momentálně čelí také dalšímu skandálu. V lednu jeho bývalá přítelkyně spáchala sebevraždu, a její matka nedávno řekla, že právě Boateng má na její smrti velký podíl.