Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Tenisová kometa Raducanuová dál bohatne: Stane se multimiliardářkou díky jménu?

Autor: ptr

Zjevení letošní tenisové sezony pokračuje v dobrých rozhodnutích. Britská tenisová kometa Emma Raducanuová (18) má velké plány a dělá vše pro to, aby svou budoucnost měla pod kontrolou. Ihned po triumfu na slavném grandslamovém turnaji US Open ochránila své jméno před zneužíváním. Tento chytrý tah jí v budoucnu zajistí plnou kontrolu a nemalé příjmy.

Zaregistrování ochranné známky ve Velké Británii na jména »Emma Raducanu«, »Emma« a »Raducanu«, jí zajišťuje možnost na vlastní řady například kosmetiky, parfémů, oděvů nebo bot. A to jsou jen některé z mnoha možností. Díky tomu se může v budoucnu stát jednou z nejbohatších sportovkyň všech dob. Pokud bude pokračovat úspěšně ve své kariéře, tak se posypou astronomické příjmy i z turnajových odměn a reklamních smluv.

Stále teprve osmnáctiletá hráčka z jihovýchodní části Londýna má sama velké povědomí o finančních aspektech světa.  Oba rodiče se věnují finančnictví a Emma studovala úspěšně ekonomii. Během životního pobytu v New Yorku, kde si připsala svůj prozatím největší úspěch, si splnila jeden ze snů a navštívila místní proslulou burzu cenných papírů.

Vydělat za život více než miliardu liber (cca 30 miliard korun) se povedlo prozatím jen pár sportovcům, například Tigeru Woodsovi nebo Michaelu Jordanovi , ale prozatím se to nepodařilo žádné ženě. Pokud bude nadaná tenistka pokračovat v úchvatně rozjeté kariéře, tak je dost dobře možné, že bude právě ona první.

Emma Raducanuová je senzační šampionkou US Open
Emma Raducanuová je senzační šampionkou US Open