Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tragický závěr závodu: Maratonec (†22) zemřel těsně před cílem!

Autor: ptr

Jen minuty mu chyběly do cíle, pásku už však nikdy neprotne. Američan Hayden Holman (†22) tragicky zemřel během maratonu v americkém státě Utah. Podle oficiálních zdrojů zkolaboval a přestal dýchat, podařilo se ho sice oživit a dopravit do nedaleké nemocnice, ale zde později skonal.

Jeho nevlastní matka Karin Holmanová prozradila pro East Idaho News, že Hayden mluvil se svou rodinou jen chvíli před fatálním kolapsem. „Zavolal nám, že je zhruba dvě minuty před cílem a chtěl se ujistit, že tam na něj čekáme, abychom udělali fotku,“ přetlumočila Karin. „Ale nikdy nedoběhl…“

Nadšený běžec Hayden byl studentem Univerzity Brighama Younga v Idahu, odkud pocházel. Letos 10. února se oženil se svou láskou Charlottou. Obrovská tragédie bude jeho ženu a rodinu pronásledovat ještě dlouhou dobu, nyní se však musí postarat o všechny náležitosti.

Zdrcená vdova založila účet, na kterém jí lidé mohou pomoci s výlohami za pohřeb. Lidská solidarita zafungovala a během dvou dnů vybrala potřebnou částku patnáct tisíc dolarů.

Americký student Hayden Holman zkolaboval během maratonu v Utahu.
Americký student Hayden Holman zkolaboval během maratonu v Utahu.