Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C

Zemři a povstaň! Maminka hokejisty Buchtely (†20) napsala knihu o jeho smrti

Autor: ptr

Už je to více než rok, ale bolest přetrvává. Matka Eva Buchtelová s láskou vzpomíná na milovaného syna. Nadějný hokejista Ondřej Buchtela (†20) zemřel loni koncem července na zákeřnou rakovinu srdce. Jeho vzpomínka však nevybledla a paní Eva nyní sepsala knihu o jeho životě, ve které se snaží dotknout tabuizované tématiky smrti a zároveň pomoci dobré věci.

Lékaři oznámili talentovanému hokejistovi šokující diagnózu v květnu 2020. „Byl to nejhorší den v mém životě. Pořádnou léčbu nemám, nikdo neví, co s tím. Sdělili mi, že je to na mně, že se můžu sám rozhodnout, jak a jestli chci pokračovat,“ popsal Ondřej Buchtela v emotivním rozhovoru pro iSport.cz, jak se dozvěděl, že ho čeká neuvěřitelně těžký boj.

I přes veškerou snahu a podporu mnoha lidí se nepodařilo krutého protivníka přemoci a Ondra za dva měsíce svůj životní duel prohrál. Tragická ztráta zasáhla nejen rodinu a jeho nejbližší, ale celý hokejový národ. Smutný příběh, který napsal život, nyní zpracovala maminka Eva do knihy, kterou chce pomoci ostatním.

„Právě dnes spatřila světlo světa moje kniha »Zemři a povstaň«. Kniha vypráví o životě Ondry Buchtely - obyčejném klukovi s neobyčejným příběhem, který měl rád hokej. Dotýká se tematiky smrti a přijetí smrti,“ popsala svou iniciativu paní Buchtelová. „Výtěžek z prodeje knihy bude věnován na onkologicky nemocné děti,“ sdělila světu šlechetný účel, kterým se snaží podpořit rodiny, které si prochází podobným peklem, jakým si prošla i ona.

Kniha Evy Buchtelové o životě syna Ondry (†20).
Kniha Evy Buchtelové o životě syna Ondry (†20).