Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Bouračka a provokace! Limberský řekl, kvůli komu točil volantem

Autor: nem

Můžete ho zbožňovat, jako jeho rozkošná žena Lenka, nebo mít za rošťáka jako část fotbalového národa. Nic mezi tím! David Limberský (38) vydává knižně životopis.

Dílko nazvané »Byla to jízda« má grády. Je to přímá zpověď »věčného kluka« o rovných cestách i zatáčkách v kopané i v životě a právě louskáte poslední, třetí díl úryvků, které byly poskytnuty exkluzivně pro Blesk. O Davidově nej(ne)slavnější epizodě.

Byla noc 9. září 2015. Švihák plzeňský David Limberský nabořil na Smíchově bentley s 1,5 promile pod kůží. V Praze si přivodil průšvih jako Brno. Vyfasoval pokuty, hrozily mu jiné než sportovní tepláky, řidičák putoval do čistírny, ale to byla jen půlka maléru. Druhou přidal hned 13. září. Dal za Viktorku gól a na oslavu točil imaginárním volantem. Byl za provokatéra bez špetky studu a skrupulí. Ve své zpovědi se k tomu vrací s nadhledem. „Věčná škoda, že Franta Rajtoral (spoluhráč si bohužel vzal život v roce 2017) ty věty nemůže podepsat. Ale věřím, že tam někde shora souhlasně pokyvuje hlavou,“ píše »Limba«.

„Právě Rajty byl totiž ten, kdo mi cestou autobusem do Příbrami říká: Limbo, víš, co by byla největší paráda?! Kdybys dal gól a při oslavě kroutil volantem. Smál se u toho a já jen kroutil hlavou, jestli se úplně nezbláznil. Že jsem dva dny žil doma ve sračkách a teď bych měl udělat tohle? Udělal! Zaplavil mě adrenalin, najednou se všechna ta úzkost drala ven a mně v hlavě naskočila Frantova myšlenka. Jo, udělám to! V přímém televizním přenosu,“ vysvětluje David Limberský, jak se extempore zrodilo. A sype si popel na hlavu: „Vážně jsem to nemyslel nějak arogantně nebo povýšeně, takhle jsem to rozhodně nebral. Měla to být sranda, takový černý humor. Zpětně beru, že to nebylo vhodné.“

Příbram, 13. září 2015 - Dnes ví, že to byla blbost, ale tenkrát David Limberský kroucením imaginárního volantu trumfnul průšvih malérem.
Příbram, 13. září 2015 - Dnes ví, že to byla blbost, ale tenkrát David Limberský kroucením imaginárního volantu trumfnul průšvih malérem.