Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Žilinské prokletí? Zákeřné chorobě podlehl další pracovník klubu!

Autor: sm

Fotbalový klub v Žilině se ještě ani pořádně nestihl srovnat se ztrátou bývalého ředitele klubu a už jej zasáhla další tragická zpráva. V mladém věku je navždy opustil člen realizačního týmu Peter Vojt (†36).

Zprávu o odchodu svého věrného maséra zveřejnila Žilina na svých webových stránkách.

„Ve věku 36 let opustil zelenožlutou rodinu po dlouhotrvající zákeřné chorobě masér Petr Vojt. V klubu pracoval od roku 2008 a u „A“ týmu byl při několika titulek či největších úspěchů v podobě skupinové fázy ligy mistrů. Celé smutníci rodině a dalším pozůstalým vyjadřujeme upřímnou soustrast. Navždy Šošon, Peťo,“ napsal klub, který oznámení dal také na své sociální sítě.

Petr Vojt byl součástí klubu od roku 2009.
Petr Vojt byl součástí klubu od roku 2009.

Příznivci fotbalové Žiliny kromě vyjádření upřímné soustrasti také naznačili podivení nad tím, jak podobně vypadá osud lidí z prostředí klubu, kteří v uplynulých letech zemřeli: „Všechno mladí lidé. A všechno zákeřná choroba, táhne se to už od pana Tavače. Ta žilinská kaple na stadionu by už měla začít plnit úlohu!“ napsal jeden z fanoušků s připomenutím někdejšího žilinského trávníkáře Tibora Tavače (†54).

Masér Peter Vojt prožil s týmem spoustu klíčových momentů, jako třeba ligové tituly, nebo tažení v Lize mistrů a postupu do skupinové fáze.

Pro Žilinu jde v krátké době už o druhou tragickou zprávu. V srpnu se klub zahalil do smutku poté, co přišlo oznámení o úmrtí bývalého předsedy představenstva a ředitele klubu, Marka Majtána, který zemřel v nedožitých 38 letech.