Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Šílená nehoda a boj o život: Cyklista smetl nepozornou divačku!

Autor: ptr

Záběry ze kterých mrazí. Spurtující cyklista v plné rychlosti brutálně smetl nepozornou divačku, která mu vkročila do dráhy. Incident, který se stal při závodě na Kanárských ostrovech, je mementem všem divákům, aby vždy věnovali plnou pozornost svému okolí.

Závod Salmor Bike na ostrově El Hierro měl hororový závěr. Žena, která měla v rukou mobilní telefon, naprosto nepochopitelně vstoupila do silnice přesně v moment, kdy se do cílové rovinky řítil cyklista. Muž v plné rychlosti smetl ženu k zemi a intenzita srážky okamžitě vyvolala obavy o život obou aktérů.

Ženě byla poskytnuta pomoc přímo na místě a následně byla letecky přepravena do nemocnice, kde bojuje ve velmi vážném stavu o život. O moc lépe nedopadl ani cyklista, který byl hospitalizovaný se zraněními hlavy.

Závod, dlouhý 88 kilometrů, vzbuzoval otázky už před svým startem, když byl organizátor údajně upozorňován na nedostatek bezpečnostních opatření a zábran v cílovém úseku. Tradiční závod pořádala radnice města Frontera, která se k incidentu zatím nevyjádřila.