Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Reprezentačního cyklistu (†24) smetlo při tréninku auto: Drsný vzkaz lyžařky Vlhové!

Autor: ama

Slovenský sport zasáhla tragická zpráva, během tréninku na časovku zemřel hendikepovaný cyklista Adrián Babič (†24). Nepřežil srážku s osobním automobilem u Prešova. Upřímnou soustrast rodině vyjádřila také hvězda tamní sportovní scény lyžařka Petra Vlhová.

„Adrián Babič zahynul. Včera v noci zemřel při srážce s motorovým vozidlem vynikající a nadějný hluchoněmý cyklista Adrián Babič. Několikanásobný deaflympijský a čtyřnásobný medailista z posledního mistrovství Evropy v neslyšící cyklistice se už letní Deaflympiády nezúčastní,“ napsali smutně lidé z Deaflympijského výboru Slovenska.

Babič byl přes svůj hendikep schopný měřit síly i s cyklistickými profesionály a v mladém věku měl sportovní kariéru před sebou. „Od chvíle, co jsem se dozvěděla tu smutnou zprávu, pláču,“ hledala těžko slova pro Nový čas Adriánova trenérka Lenka Ilavská Litvinová.

„Neznám ještě detaily, ale k neštěstí došlo pravděpodobně při rychlém časovkářském tréninku se speciálním kolem. Dokázal předvídat, co řidič na silnici udělá, tohle ale nepředpokládal,“ dodala k tomu, že automobil zřejmě smetl Babiče při odbočování.

Tragická nehoda zasáhla i nejlepší sportovkyni slovenska lyžařku Petru Vlhovou. „Neznala jsem ho, ale upřímnou soustrast všem jeho blízkým. Netuším, co se stalo, ale někteří řidiči jezdí jako idioti. Chtěla bych vás poprosit, abyste brali ohled na cyklisty,“ poslala kondolenci a zároveň drsný vzkaz všem nezodpovědným šoférům.

Cyklista Adrián Babič (†24) přišel o život po srážce s automobilem.
Cyklista Adrián Babič (†24) přišel o život po srážce s automobilem.