Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Legendární Maradona (†60) byl pohřben bez srdce! Doktor vysvětlil důvod

Autor: ptr

Ve čtvrtek uplynul přesně rok od smrti jednoho z nejlepších fotbalistů všech dob. Fotbalový bůh Diego Maradona (†60) i tak dokáže stále překvapit. Poslední informací, kterou se jeho obdivovatelé dozvěděli je, že byl pohřben bez svého srdce. Známý doktor vysvětlil i důvod, proč k neobvyklému řešení došlo.

Jednou z hlavních příčin šokujícího úkonu bylo, že se rodina dozvěděla o plánu fanoušků klubu Gimnasia, srdce obdivovaného fotbalisty ukradnout. Šílené myšlence chuligánů se postavili tak, že srdce vyjmuli ještě před pohřbením. Tělo bylo následně pochováno vedle rodičů Maradony na hřbitově Jardin de Bella Viste.

Pikantní informaci přinesl špičkový lékař Nelson Castro (66), který aktuálně působí na televizním kanálu Todo Noticias. Zde uvádí politický debatní pořad s názvem „El Juego Limpio“, což by se dalo přeložit jako „Čistá hra“.

O pohřbu legendy se ale rozpovídal v pořadu „La Mesa de Juana Viale“ (Stůl Juana Vialeho). Zde pohovořil o své nové knize „Diegovo zdraví“, která se zaměřuje právě na slavného fotbalistu. Podařilo se mu totiž s týmem dostat ke všem dostupným lékařským záznamům.

Klíčový orgán božského Diega byl díky bouřlivému životu tak nemocný, že je až neuvěřitelné, kolika let se mu podařilo dožít. Srdce Maradony po smrti vážilo neuvěřitelného půl kilogramu, ale zdravé přitom normálně váží cca 300 gramů.

Božský Diego Maradona byl jedním z nejlepších fotbalistů všech dob.
Božský Diego Maradona byl jedním z nejlepších fotbalistů všech dob.