Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Tenista Rosol hrozí soudem. Je trapný, láteří šéf Kaderka!

Autor: as

Než seknu s kariérou, ještě spálím všechny mosty? Tenisový svéráz Lukáš Rosol (36) požadoval téměř dva miliony korun za účast na daviscupovém finále. Ostrouhal, zůstal doma a hrozí svazu soudem!

Pomohl jsem loni finále vybojovat, nebýt pandemie, hrál bych a inkasoval miliony. Teď mám morální právo si pořádně vydělat, i když už hraju jako ponocnej! Tímto směrem nejspíš směřoval tok Rosolových myšlenek, který způsobil skandál v českém tenisu.

„Je trapný, když někdo chce dva miliony za nic, protože dobře ví, že hrát nebude,“ zlobil se svazový šéf Kaderka. „Bohužel Lukášovi nešlo o reprezentaci, ale o peníze,“ povzdychl si kapitán týmu Navrátil.

Celé to vypadá jako nepovedená mexická telenovela. Když kapitán postavil tým na vyvrcholení týmové soutěže v Innsbrucku, vybral čtyři jména – bez Rosola. Ten v mizerné sezoně jen paběrkoval, v žebříčku spadl na konec třetí stovky. „Jak to zjistil, začal všechny obíhat, že tam chce hrozně být, že se chce rozloučit s Davis Cupem, i když ví, že hrát nebude. A ten Jarda mě víceméně ukecal, že ho tam dáme za startovné 34 tisíc dolarů a rozloučíme se,“ popisoval Kaderka.

„Pan Rosol se distancuje od tvrzení, že by nominaci odmítl, naopak dělal vše pro to, aby mohl s týmem odjet. K celé věci se nebude vyjadřovat.“

JUDr. Eva Ondřejová, právní zástupkyně


Proto prý zalapal po dechu, když mu na stole přistála k podpisu smlouva s Rosolem, kde svítila částka 81 tisíc dolarů. 1,8 milionu korun! „Zařval jsem jako tur a zavolal mezinárodní sekretářku. Pan Rosol jí to prý prezentoval, že se takto dohodli s hráči. On obcházel ty dvacetileté kluky a chtěl si na nich vynutit nějaký souhlas!“ soptil Kaderka.

Dohodu hodil do koše a dal příkaz, že »Rosi« dostane stejně jako Lehečka s Kolářem 50 tisíc dolarů, něco přes milion. A večer zalapal po dechu znovu. „Pan tenista Rosol napsal v SMS zprávě mně, prezidentovi, že pokud to nebude těch jeho 81 tisíc, tak tam lze spatřovat prvky trestného činu vydírání a podvodu. To napíše prosím tenista prezidentovi, když po něm chce za nic dva miliony korun!“ láteřil Kaderka.

Hned volal Navrátilovi a druhý den ráno jel do Rakouska jen čtyřlístek. Přes 9 milionů korun, které Mezinárodní tenisová federace posílala zúčastněným zemím na odměny hráčům, si tak rozdělili jen čtyři, a to včetně Rosolova milionu.

 Co dál? Bude soud?

Český tenista Lukáš Rosol
Český tenista Lukáš Rosol