12. dubna 2021 • 13:01

Davis Cup: Češi odehrají skupinu v Innsbrucku, do Madridu na semifinále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští tenisté odehrají základní skupinu finálového turnaje Davisova poháru a případné čtvrtfinále v Innsbrucku. Mezinárodní tenisová federace ITF v pondělí oznámila, že Madrid doplní jako nové dějiště také Turín. Z loňska odložený finálový turnaj Davisova poháru se má konat během jedenácti dnů od 25. listopadu do 5. prosince.



Svěřenci kapitána Jaroslava Navrátila jsou ve skupině C s Francií a Velkou Británií. V Olympijské hale v Innsbrucku budou hrát také domácí tenisté se Srbskem a Německem. Vítězové skupin se pak na stejném místě střetnou ve čtvrtfinále.

Dvě skupiny hostí i Turín a Madrid. Vedle vítězů šesti skupin postoupí do čtvrtfinále ještě dvě nejlepší družstva z druhých míst. Semifinále a finále budou v Madridu.

„Bylo důležité najít dvě evropská města s dobrým spojením do Madridu a podobnými podmínkami, aby to měli hráči s přesuny co nejsnazší,“ řekl šéf finále Albert Costa.

V roce 2019 vyhrálo titul při premiéře s vyvrcholením soutěže na finálovém turnaji v Madridu domácí Španělsko v čele s Rafaelem Nadalem. Jen zápasy Španělska se ale hrály před plným hledištěm, proto se ITF s investiční skupinou Kosmos španělského fotbalisty Gerarda Piquého, která soutěž štědře financuje, rozhodli vyvrcholení soutěže rozdělit do tří měst.

Finálový turnaj Davisova poháru:
Madrid:
Skupina A:
Španělsko, Rusko, Ekvádor.
Skupina B: Kanada, Kazachstán, Švédsko.
2x čtvrtfinále, semifinále a finále.

Innsbruck:
Skupina C: Francie, V. Británie, ČR.
Skupina F: Srbsko, Německo, Rakousko.
1x čtvrtfinále.

Turín:
Skupina D: Chorvatsko, Austrálie, Maďarsko.
Skupina E: USA, Itálie, Kolumbie. 1x čtvrtfinále.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud