Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Těžká noc olympijského vítěze: Krasobruslař je po napadení v nemocnici!

Autor: ČTK, red

Olympijský vítěz v krasobruslení Dmitrij Solovjov utrpěl při napadení v nočním podniku v Moskvě zranění hlavy a je v nemocnici. Podle lékařů má středně těžké pohmoždění mozku. Na operaci dvaatřicetiletý tanečník nemusí. Hospitalizován by měl být sedm až deset dní, napsal list Izvestija.

Solovjov byl napaden v úterý v noci, když opouštěl se svou partnerkou Annou Sidorovovou, dvojnásobnou mistryní Evropy v curlingu, a jejími kamarádkami karaoke bar. Ženy se staly terčem oplzlých narážek ze strany tří mužů, a když se jich bývalý krasobruslař zastal, zbili ho.

"Nemluvili o nás zrovna nejlíp. Říkal jim, aby toho nechali, načež ti chlapi spustili ještě hůř a jeden z nich Dmitrije strčil. Dima upadl a praštil se o dveře. Snažili jsme se je s holkama od sebe odtrhnout, Dima pak jen ležel a oni do něj kopali," uvedla Sidorovová. Policie dva muže zatkla.

Solovjov získal olympijské zlato v Soči 2014 v soutěži družstev, na dalších hrách v Pchjongčchangu se podílel na stříbru. S Jekatěrinou Bobrovovou vybojoval bronz na mistrovství světa v tancích na ledě v roce 2013 a titul na evropském šampionátu ve stejném roce. Z kontinentálního mistrovství má ještě tři stříbra a dva bronzy.

Olympijský vítěz Dmitrij Solovjov se svou partnerkou Annou Sidorovovou.
Olympijský vítěz Dmitrij Solovjov se svou partnerkou Annou Sidorovovou.