Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Sáblíková popsala, jak se zranila. Pět centimetrů od tragédie!

Autor: tad

Sama říká, že měla štěstí v neštěstí. Když si Martina Sáblíková (34) před pár dny pořezala bruslí levé stehno, spravilo to osm stehů. Trojnásobná olympijská vítězka teď Blesku přiznala, že ji od katastrofy dělil jen kousíček!

Sáblíková to »položila« při tréninku na soustředění v Itálii. Po nárazu do mantinelu si bruslí pořezala vnitřní stranu levého stehna. „Odhaduju, že chybělo tak pět centimetrů, aby to bylo opravdu vážné a já žila úplně jiný příběh. Ale já nad tím ani vlastně nechci takhle přemýšlet. Je to jen pár dní, co se to stalo, a já už můžu prakticky normálně chodit. To je pro mě absolutní výhra,“ zůstává optimistkou.

Zdravotní stav české rychlobruslařky se necelý měsíc před startem olympiády v Pekingu rychle zlepšuje a »Sáblice« se nefláká. „Teď jsem akorát byla v posilovně. Dělám cviky, které zvládnu, plus lehké výpady na zdravou nohu. Je to taková improvizace, ale nějakým způsobem se snažím udržovat a zapojovat svaly, které můžu. Koncem týdne se už snad postavím na brusle,“ řekla Blesku.

Nepříjemné zranění jí paradoxně svým způsobem nakoplo. „Naštěstí to dopadlo vlastně ještě dobře, a to mi dává hroznou sílu a naději věřit, že to bude rychle zase dobré. Já se teď soustředím na to, abych se co nejdřív dala dohromady, rychle se vrátila na led a co nejlíp se připravila na olympiádu,“ dodala Sáblíková.

Zkušená rychlobruslařka není jedinou českou medailovou nadějí, kterou chvíli před Hrami v Číně potkalo nepříjemné zranění. Snowboardcrossařka Eva Samková (28) dopadla ještě hůř, když si v prosinci zlámala oba kotníky. „My sportovci víme, že se pohybujeme na hraně a občas se to překlopí tam, kam nechceme. Já budu snad rychle v pohodě a doufám, že i Eva se vrátí co nejdřív, aby ji nic nebolelo a neomezovalo. Moc ji fandím,“ posílá Sáblíková sílu olympijské parťačce.

Martina Sáblíková ukázala, že se řadí mezi legendy ženského rychlobruslení
Martina Sáblíková ukázala, že se řadí mezi legendy ženského rychlobruslení