Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Jak může fraška kolem Djokoviče vygradovat... Ministr chystá lest?!

Autor: ris
  • Podle tamních médií je čím dál pravděpodobnější, že Novak Djokovič svůj zápas o setrvání v Austrálii prohraje

    Světová tenisová jednička Novak Djokovič (34) se sice stále připravuje na Australian Open, podle tamního tisku je ale čím dál pravděpodobnější, že ho místo boje o rekordní jedenadvacátý grandslamový titul čeká deportace. O ní by měl ministr pro imigraci Alex Hawke rozhodnout již v pátek. Tím ovšem proces neskončí, tým právníků srbského velikána už údajně preventivně sepsal odvolání, a tak celá kauza opět skončí u soudu! Jaké jsou scénáře konce sledované frašky?

  • Srbské zadostiučiní

    Ač se to jeví velmi nepravděpodobně, Alex Hawke může rozhodnout v Djokovičův prospěch a jeho víza nezruší. Bělehradský rodák by tedy měl vyhráno a mohl by se pustit do díla.

    Nad Novakem Djokovičem se v Austrálii stahují mračna, šance, že zápas o víza vyhraje ale stále žijeFoto Profimedia.cz

  • Vyhoštění uprostřed turnaje

    Je téměř jisté, že Hawke rozhodne v Djokovičův neprospěch. Takovou verzi koneckonců očekávají i tenistovi právníci, kteří podle srbských médií již sepsali odvolání, jímž se budou ohánět bezprostředně po verdiktu vlády! Celý případ by tak znovu skončil u soudu. Ten má na výběr ze dvou možností: Odvolání přijmout, nebo smést ze stolu. Pokud by vyhověl, celé obstrukci by ještě nebyl konec a světová jednička by na Australian Open mohla odstartovat svůj boj za obhajobou titulu. Ovšem konečné rozhodnutí by pak pravděpodobně padlo příští týden. Hrozilo by tak, že by byl Djokovič deportován uprostřed turnaje.

    Novak Djokovič si podle tamních médií v Austrálii co nevidět zabalí saky paky a poputuje zpátky domůFoto Profimedia.cz

  • Okamžitý konec!

    Jestliže by tribunál odvolání Djokovičových právníků nepřijal, znamenalo by to okamžitý konec. Nejen celé kauzy, ale i tenisty v Austrálii. Hned by se pakoval a co nejrychleji musel zemi opustit. Toto se momentálně jeví jako nejreálnější konec absurdního dramatu.

    Pofrčí Novak Djokovič po více než týdnů z Austrálie zase zpátky domů?Foto Reuters

  • Spiknutí

    Srbská média vidí i variantu čtvrtou. Ministr Alex Hawke má dávno jasno, s oznámením ortelu deportovat ale otálí, aby Djokovičovi lidé nestihli odvolání podat ještě před samotným pondělním startem Australian Open. Tím by Novakova naděje na účast v Melbourne rovněž definitivně padla!

    O deportaci Novaka Djokoviče s velkou pravděpodobností znovu rozhodne australský soudFoto Profimedia.cz

     

  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###