Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Jak probíhalo focení s nakaženým Djokovičem: Otázky na vakcínu zakázal!

Autor: sm

Od příletu Novaka Djokoviče do Austrálie se na veřejnost valí jedna šokující informace za druhou! Deník, pro který nakažený Srb bez roušky pózoval v době, kdy věděl, že je údajně pozitivní, prozradil detaily z focení tenisové hvězdy. Během týdne navíc v televizi vystoupila Novakova matka, jejíž slova rozporují Djokovičovo poslední prohlášení.

Djokovič sice věděl, že mu test vyšel pozitivně, ale přesto se na schůzku s redaktorem novin L'Équipe rozhodl vypravit. Novináři uvedli, že o nákaze tenisty neměli informaci. Celý rozhovor, na nějž podle nich hráč přišel s devadesátiminutovým zpožděním a ve vynikající náladě, dával slavný Srb v roušce, a když se jej fotograf zeptal, jestli si může kvůli fotkám během rozhovoru ochranu nosu a úst sundat, Djokovič odmítl.

Později na focení si ale roušku sundal. Žádné speciální oznámení prý před setkáním redakce neobdržela. Novinář Franck Ramella popsal, jaké požadavky od Novaka před rozhovorem obdržel: „Dorazili jsme na rozhovor. Instrukce byly jasné: žádné otázky ohledně očkování a jeho záměrů ohledně Australian Open.“

Rozhovor trval víc než půl hodiny. „Během třiatřiceti minut odpovídal Djokovič přesvědčivě. Seděli jsme v místnosti asi metr od sebe. Každý na opačné straně stolu,“ řekl reportér, který se po návratu do Paříže nechal testovat. Před odletem do Austrálie se dočkal negativního výsledku.

Djokovič podle všeho podstoupil test 16. prosince. Výsledek vyšel pozitivně. Další test podstoupil 22. prosince a laboratoř údajně potvrdila, že je slavný tenista negativní. Zjištění novinářů z německého deníku Spiegel to ale rozporují, více o tom TADY >>

Djokovičova matka: Mezi lidi šel, protože o nákaze nevěděl! 

Přesto, že Djokovič přiznal, že na rozhovor šel s vědomím, že je nakažen, jeho matka Dijana v televizním rozhovoru ještě den před prohlášením syna tvrdila pravý opak. Na dotaz moderátora, jestli a proč šel tenista s covidem mezi lidi, odpověděla jasně: „On to nevěděl!“ vyhrkla. „Asi to nevěděl. Protože když si uvědomil, že je pozitivní, šel do izolace. Protože on to nevěděl,“ zdůraznila nakonec znova Dijana Djokovičová. „Možná nejlepší bude se zeptat přímo jeho,“ shodila ze svých beder odpovědnost, zatímco během rozhovoru očima těkala po místnosti. 

Podle svých slov o rozporech, které se momentálně kolem Novaka rojí, nemluvila a čte je pouze z novin. „Nemohu o tom tedy nic říct. Co ale mohu říct je, že soudce Kelly měl sedm hodin na to, aby si poslechl obě strany a poté rozhodl, že je Novak volný. Takže pro mě je tohle zavřená kniha,“ odpověděla Djokovičova matka.

Cesta na Australian Open je pro Djokoviče poměrně trnitá. Vyskytuje se jeden problém za druhým.
Cesta na Australian Open je pro Djokoviče poměrně trnitá. Vyskytuje se jeden problém za druhým.