Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Podlý útok tenisty Kližana na Navrátilovou: Nejslavnější sportovní lesbička promluvila!

Autor: ris

Od loňského Wimbledonu, kde ho hned v prvním kole kvalifikace smáznul Čech Zdeněk Kolář, o sobě nedal slovenský tenista Martin Kližan (32) vědět. Teď však pocítil nutkání veřejně se zastat „mučedníka“ všech antivaxerů Novaka Djokoviče, jehož v Austrálii „šikanují“ imigrační úřady. Neudělal to ale zrovna šťastným způsobem: Nechutně se pustil do legendy Martiny Navrátilové.

Devětapadesátinásobná grandslamová šampionka a tenisová legenda se v uplynulých dnech vyjádřila ve smyslu, že Djokoviče respektuje, ale coby ignoranta očkování proti covidu ho v nastalé celosvětové situaci hájit nemůže. Pro Kližana, který se na podnicích velké čtyřky dostal napříč soutěžemi nejdál do čtvrtého kola, byla její slova rozbuškou.    

Reakce byla nekompromisní. „Pro zainteresované publikum: Mám mnoho přátel opačné orientace, nejsem rasista, ani ortodoxní,“ zahájil na instagramu opatrně svůj proslov, který později raději vymazal. Byla to jen předehra následující spršky hněvu: „Právě čtu, jak nejslavnější sportovní lesbička rozdává rozumy, co má a co nemá dělat Novak Djokovič v souvislosti s očkováním – tedy s vlastním tělem.“

Djokovič v Austrálii? Na start bych spíš nevsadil, říká expert Sportu
Video se připravuje ...

Pak se jeho řeč nepochopitelně zvrátila od covidu k sexuální orientaci rodačky z Řevnic. „Nevím, jestli si paní Navrátilová uvědomuje, jak funguje nejdůležitější proces na světě, tedy proces rozmnožování lidské rasy. Pokud by náhodou četla tenhle status, tak ne paní Navrátilová, novorozence nemůže počít žena se ženou, ani muž s mužem. To za prvé.“

Za druhé Navrátilové poradil, ať nekritizuje, když se v sedmdesátých letech sama rozhodla žít raději ve svobodě a ne doma pod diktátem komunistické strany Československa. „Rád bych vám také připomněl, že jste to byla vy, kdo utekl z ČSSR a vzdal se tak svého občanství jen proto, abyste žila svůj „AMERICKÝ SEN“ a nepodléhala tak režimu příkazů a zákazů tehdejší doby. Proto jste vy ten poslední, od které by nynější svět očekával vyjádření na téma POVINNÉ očkování…,“ dodal Kližan a přidal hashtagy „respekt“, „svoboda“, „volnost“.

„Díky bohu, že na tom Novak nestojí a nepadá. Ani na nenávisti a podrazáctví některých pokryteckých osob. Karma a něco vyššího si jde svojí cestou. Celé roky ho mají plné zuby a teď mu to dávají najevo. Jenže on je vždycky tři kroky před nimi,“ dodal Srbův obdivovatel.

Martin Kližan se nevybíravě pustil do Martiny Navrátilové
Martin Kližan se nevybíravě pustil do Martiny Navrátilové