Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C

Dva roky po smrti Kobeho: Fanoušci plakali na špatném hrobě!

Autor: as

Srocující se davy, tiché modlitby i nevkusná selfíčka. Všichni návštěvníci se přišli  poklonit památce basketbalové ikony Kobeho Bryanta (†41). Jenže ani dva roky po jeho smrti není jasné, kde je místo jeho posledního odpočinku!

Je to velká záhada! Pravda, krátce po utajeném soukromém obřadu se začaly hromadit květiny, vzkazy i plyšová zvířátka u jednoho z prominentních náhrobků hřbitova Pacific View Memorial Park jižně od Los Angeles. Jenže jméno Kobeho ani jeho dcery Gianny (†13), kteří 26. ledna 2020 zemřeli spolu s dalšími sedmi lidmi po havárii vrtulníku, na něm stále napsaná nejsou.

Důvod? Fanoušky čekal šok. „Můžeme potvrdit, že se nejedná o hrob Kobeho a Gianny. Nemůžeme ale poskytnout žádné další podrobnosti o tom, kde se nacházejí,“ vzkázalo vedení hřbitova v oficiálním prohlášení.

Děťátka schovává

Pročpak tolik tajností? Vdova po slavném baskeťákovi Vanessa chce svým dvěma »děťátkům«, jak jepři svých vyznáních na Instagramu neustále tituluje, dopřát klid. „Dva roky. To ještě oba byli můj svět,“ napsala v den výročí tragédie k jejich fotografii. Nehodlá připustit, aby se z hrobu stalo poutní místo obsypané turisty. Proto byli oba pohřbeni anonymně, nikde žádný náhrobek! Přesnou polohu znají pouze členové rodiny a přátelé. O hrobce se ví jen to, že je z ní údajně výhled na Newport Beach, kde Kobe s rodinou žil. Stejně jako z onoho hrobu, u něhož se mylně scházejí fanoušci.