Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Další trable biatlonistek: Číňané v oblecích hledali jejich spodní prádlo

Autor: sm

České biatlonistky, většinou zásluhou Lucie Charvátová, nemají o legrační zážitky nouzi. A po olympiádě v Pekingu k nim přibyde minimálně jedna další historka. V úterý museli za pomocí organizátorů na hotelové chodbě prohledávat pytle se špinavými ručníky. Důvod? Chybějící spodní prádlo!

Zákulisní perličku sdílela na sociálních sítítch Markéta Davidová. „Když v ručníku na výměnu zapomenete bombarďáky,“ přidala pobavený komentář Eva Puskarčíková . Zda se smolařka Lucka se ztraceným spodním prádlem štastně shledala, už si české sportovkyně nechaly pro sebe. 

Jak je vidět, biatlonistky se na cestách nikdy nenudí. Nedávno například Davidová sdílela video, na kterém při zapadnutí auta poprosila Francouze o lopatu na odhrabávní sněhu, ale následně se jí dostalo pouze škrabky na sklo. 

Naopak Lucie Charvátová udělala na sociálních sítích výčet perliček, které se jí během biatlonové kariéry přihodily. Kromě nedávného závodu na tréninkových lyžích v Oberhofu a šesti vystřelených nábojů v Canmore v roce 2016, po kterém byla diskvalifikována, se jí povedlo naopak o dva roky dříve v Ridnau vystřelit pouhé čtyři náboje.

V Hochfilzenu si v roce 2020 měla odkroutit pět trestných kol, ale věrně jich odkroužila šest. „Jak říkají kolotočáři, poslední jako bonus,“ glosovala pobaveně. Mimo to si před sezónou v roce 2015/2016 uřízla v kráječi na chleba střelecký prst.

Zmínila také, že poměrně často se dostává do problému na letišti. Tam totiž třikrát chtěla Charvátová odcestovat s náboji v kapse. Začalo to v roce 2015 v Londýně, pokračovalo o rok později v Helsinkách a tradici prozatím ukončila v roce 2017 v Soulu. V anglické metropoli ji kvůli tomu však málem zatkli...

České biatlonistky se nenudí.
České biatlonistky se nenudí.