Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Proč lyže nejedou?! Biatlonovou bolest léčil letecký kurýr Václavík

Autor: om

Servisáci umí připravit skluznice skvěle, i tragicky. Jejich výkony budí dojem, jako by si závodníci losovali, jestli pojedou, nebo se budou trápit. Koncem ledna v Anterselvě zvládla Jislová hromadný závod bez jediné chyby na střelnici, ale skončila až čtrnáctá. „Od startu jsem bojovala s lyžemi,“ pravila. Příběh na Hrách pokračuje.

Při smíšené štafetě v Pekingu si černého Petra vytáhla Davidová. „Tak bezmocně jsem se ještě necítila. Nestačila jsem vůbec nikomu,“ dusila v sobě vztek jinak výborná běžkyně. »Vrchní« kouč Ondřej Rybář přispěchal s vysvětlením. „Stala se chyba, je namístě se Markétě omluvit.“

Letecká spása

V pondělí ve studiu ČT expert Vlastimil Vávra zmínil: „Adam Václavík dnes ráno letěl z Prahy do Pekingu. Mezi biatlonistama se vědělo, že jdu do studia, tak mi volali, jestli bych mu nemohl vzít nějaký prášky na mazání lyží na ten velmi suchý technický sníh. Já to nestíhal, ale někdo mu to tam hodil, takže Adam veze přípravky, které by mohly pomoct.“

Recept na mázu skládají servismani za chodu, jako když si Dalibor Vrána v komedii Vrchní, prchni! z voleje vymýšlel pohádku o praseti v žitě. A ještě jim chybí ingredience. Že bude v Pekingu výhradně technický sníh a velká zima, se přece vědělo.

VIDEO: Davidová jednu ránu od medaile!

„Umělý sníh není každý stejný, záleží na počasí, na tom, jak tam leží dlouho. Důležité je testování přímo na místě,“ vysvětlil biatlonový trenér Jindřich Šikola. „Pokud jde o tu chybu lyží u Markéty při štafetě, mazání je vždy věc řešená ve spěchu na poslední chvíli. O medaili tam nešlo, tak snad už se to nebude opakovat,“ dodal smířlivě.