Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Zklamaný Krčmář dojel až devětapadesátý: Omlouvám se… nezvládl jsem to

Autor: Michal Jahoda, ČTK

Biatlonista Mikuláš Karlík (22) atakoval do poslední střelby ve vytrvalostním závodu na olympijských hrách v Pekingu umístění mez elitou, po třech chybách se ale nakonec propadl na 31. místo, zato Michal Krčmář (31) vyhořel ještě dřív a připsal si nejhorší výsledek z vytrtvalostního závodu v sezoně.

Zklamaný ze svého vystoupení byl Krčmář, jenž v polovině závodu měl jen jeden střelecký omyl, při druhé ležce ale třikrát minul a s celkovými pěti trestnými minutami byl devětapadesátý, za vítězem Fillonem Mailletem zaostal o 6 minut a 40 vteřin. Pro jednatřicetiletého závodníka šlo v o nejhorší výsledek ve vytrvalostním závodu v této sezoně. Dosud byl jednadvacátý a čtrnáctý.

"Ty chyby nejsou, že bych nezvládal techniku střelby nebo zapomněl střílet. Jsou to těsné rány z přemíry snahy," řekl Krčmář České televizi. Nejzkušenější český biatlonista v týmu měnil ještě před startem úderník na zbrani, to však na jeho výkon vliv nemělo. "Na vytrvalostní závod jsem se těšil, ale nebyla dobrá ani běžecká stránka. Musíme to zanalyzovat. Nekončíme tu a takhle to nebudu chtít nechat," ujistil Krčmář v rozhovoru bezprostředně po závodu.

"Omlouvám se… nezvládl jsem to - žádné jiné vysvětlení není. Ozvu se, až to uznám za vhodné… každopádně Vám všem děkuji za podporu!" dodal na twitteru a okamžitě se dočkal vlny podpory.

Biatlonový program pokračuje po dvou volných dnech v pátek sprintem žen. Muži poběží stejnou disciplínu o den později.

VIDEO: Karlík při poslední střelbě přišel o senznační umístění
Michal Krčmář střílí v individuálním závodě mužů na ZOH v Pekingu
Michal Krčmář střílí v individuálním závodě mužů na ZOH v Pekingu