Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dopis Joea (6) uchvátil Anglii: Nemá peníze na jídlo, ale poslal úspory oblíbenému hráči!

Autor: Michal Jahoda

Anglií koluje dopis, jehož autorem je mladičký chlapec Joe, který je velkým fanouškem klubu ze čtvrté ligy. Svůj oblíbený celek Swindon Town FC na zápasech, vzhledem k finanční situaci rodiny, podporovat nemůže, proto šestiletý klučina vyjádřil podporu pomocí dojemného dopisu.

„Moje mamka nemá peníze na to, abych mohl chodit na zápasy Swindonu, jelikož nemá peníze ani na jídlo a musí mi platit obědy ve škole,“ odkazuje Joe na finanční problémy.

„Mám rád hráče Swindonu Harryho McKirdyho. Jednoho dne dorazím,“ dodává společně s penězi v hodnotě přibližně 7 korun ručně přilepenými, pro jeho oblíbence Harryho, na konci dopisu.

Netrvalo to ani den a fotbaloví fanoušci na ostrovech přispěchali se slovy podpory a nabídky finanční pomoci. Jeden z fanoušků klubu ze čtvrté ligy se nabídl k zaplacení stravy na týden šestiletému klukovi, druhý mu v případě zájmu nabídl lístek na zápas Millwallu z nedalekého Londýna.

I samotný klub se snaží vypátrat autora dopisu, aby malému hochovi pomohl splnit jeho sen. Dokonce byla založena sbírka příznivci týmu ze statisícového města Swindon, na kterou se za pouhé dva dny od zveřejnění dopisu vybralo už přes 240 tisíc korun.

Oblíbenec Harry McKirdy
Oblíbenec Harry McKirdy