Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Pacina narozdíl od Pešána kritizuje i sebe: Jdeme cestou do pekel!

Autor: vba

Rozdíl mezi nimi nemůže být propastnější. Zatímco trenér hokejistek Tomáš Pacina (53) po olympiádě kritizuje sám sebe, jeho kolega u mužů Filip Pešán (44) se po historickém propadáku jen schovával!

Hokej pod jeho vedením fanoušky bavil. A byť hokejistky ve skupině dvakrát klopýtly, ve čtvrtfi nále proti americk é m u gigantovi předvedly i přes porážku 1:4 skvělý výkon. „Vládne nespokojenost. Věděli jsme, že máme daleko na víc!“ prohlásil teď ale překvapivě kouč Pacina v internetovém podcastu Přes Příkop.

V něm se nebál sám sebe upřímně »zbičovat«. „Nepodařilo se mi naladit tým. Komunikace se mi vůbec nedařila. Udělal jsem rozhodnutí, která nebyla správná,“ vyčetl si Pacina. Jaký rozdíl oproti Pešánovi, z něhož po trapném vypadnutí se Švýcary (2:4) sálala hlavně arogance.

Toxické prostředí

Vousatý kouč ženského nároďáku, který dlouhá léta žil a trénoval v zámoří, ovšem varuje, že situace v celém českém hokeji se bude ještě zhoršovat. „Tyhle sporty tu fungují na kamarádčoftech, na propojení s minulostí. Bohužel je to toxické. A dokud budeme prstem ukazovat na ostatní, to dno bude hlubší. Vůbec se nedivím, jak jsme dopadli my i chlapi,“ kýve Pacina.

Jako zázrak bere vůbec to, že u mužského hokeje přišel takový propadák až teď. „Na to, jaké tu jsou podmínky, pořád nějak vychováváme hráče. Ani sám nevím, odkud se berou…“ kroutí hlavou. „Je to cesta do pekel. Dokud každý z nás nepřevezme zodpovědnost, tak nemáme šanci. Ne vůbec něco dohnat, ale bude to horší a horší a povede to až do B skupiny!“ očekává Pacina časem dokonce i sestup.

Trenér: Bez výmluv!

Pacina se nebál ani ostře se opřít do vlastního mančaftu. „Mrzí mě, co holky po turnaji říkaly. Až na jednu měly nějakou výmluvu. To je alarmující!“ vadilo trenérovi.

„Jsou tu nepřející lidé, a to včetně našeho týmu. Některé holky nepřejí jiným, aby daly góla. A to ani nemluvím o těch, které se na olympiádu nedostaly, a pak jsou rády, že jsme prohráli!“ Problém měl i se svým realizačním týmem, v němž to prý neklapalo. „To já ale nekritizuji. Je to jen moje odpovědnost,“ neskrývá se Pacina.

České hokejistky se vrátily ze ZOH v Pekingu zpět do Prahy
České hokejistky se vrátily ze ZOH v Pekingu zpět do Prahy