Zdeněk Janda
17. února 2022 • 05:07

Sorry, musím se jít naučit slalom, vtipkovala Ledecká po sjezdu

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ester Ledecká ještě na olympiádě neřekla poslední slovo! V kombinačním sjezdu si před slalomem vyjela výbornou výchozí pozici, skončila v něm po skvělé jízdě druhá. O jedinou setinu zaostala za vítěznou Rakušankou Scheyerovou. České obojživelnici se jízda povedla, zvládla i kritickou pasáž, kdy jí rozhodila komprese při klasickém sjezdu. V cíli vtipkovala, že se musí jít naučit slalom, ten ale zajela skvěle a dlouho sahala po medaili, nakonec skončila čtvrtá.



Když Ledecká dojela sjezd, suverénně vedla. Na první pozici se držela i po dojezdu americké sněhové královny Mikaely Shiffrinové, která na Ledeckou ztrácela 56 setin. Nakonec se před českou reprezentantku v první části dostala jenom Christine Scheyerová, která ji předstihla o jedinou setinu.

Na startu chyběla slovenská královna Petra Vlhová, druhá v kombinaci na posledním mistrovství světa. V Pekingu získala zlato ve slalomu, kvůli problémům s kotníkem ale už potom další disciplíny vynechala.

Ledecká se na sjezdovku, přezdívanou Skála, vydala se startovním číslem pět. Malinko se rozhodila hned ve třetí bráně, ale nezdálo se, že by ztratila rychlost. Naopak výtečně zvládla sjezdařskou pasáž, bylo vidět, jak neustále mačká sjezdový postoj, lyže je jí jely skvěle. V tu dobu uplatnila svoji největší zbraň. Skvělý fyzický fond.

A jaké z jízdy měla pocity? Když šla prostorem pro rozhovory, pouze na nás české reportéry houkla: „Kluci, sorry, musím se jít naučit slalom!“ A s úsměvem chvátala pryč.

Slalom příliš netrénuje. Vzhledem k tomu, že kromě lyžování stíhá i snowboard, tak na přípravu nejtočivější disciplíny nemá takový prostor.

„Na Nový rok jsem přemluvila trenéry, aby mi postavili slalom. Od té doby už jsem na slalomkách zase nestála,“ líčila Ledecká po úterním sjezdu speciál. Musela to tedy dohnat na poslední chvíli v Pekingu.

Pár tréninkových jízd na vedlejším kopci stihla ještě před startem. Měla to ale těžké, protože na slalomářky specialistky si až takový náskok nezajela. Nakonec tedy její výborná jízda stačila na čtvrté místo.

Z Číny se každopádně Ester Ledecká vrací jako trojnásobná olympijská šampionka. V Pekingu suverénně ovládla paralelní obří slalom na snowboardu, před čtyřmi lety k tomu přidala i senzační triumf v super-G.

Pořadí po sjezdu:

1. Christine Scheyerová (AUT) 1:32,42 min
2. Ester Ledecká (CZE) +0,01
3. Ramona Siebenhoferová (AUT) +0,14
4. Romane Miradoliová (FRA) +0,53
5. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,56
6. Maruša Ferková Saioniová (SLO) +0,65
7. Keely Cashmanová (USA) +0,67
8. Federica Brignoneová (ITA) +0,69
9. Nicol Delagová (ITA) +0,70
10. Priska Nuferová (SUI) +0,73
11. Wendy Holdenerová (SUI) +0,99
12. Michelle Gisinová (SUI) +1,00
13. Marta Bassinová (ITA) +1,03
14. Julia Pleškovová (RUS) +1,12
15. Isabella Wrightová (USA) +1,30
16. Cande Morenová (AND) +1,63
17. Laura Gaucheová (FRA) +1,66
18. Greta Smallová (AUS) +1,96
19. Katharina Huberová (AUT) +3,26
20. Tricia Manganová (USA) +3,47
20. Elvedina Muzaferiová (BIH) +3,47
22. Nevena Ignjatovićová (SRB) +4,60
23. Tereza Nová (CZE) +4,65
24. Fan-jing Kchung (CHI) +9,53
Ronni Remmeová DNF
Elena Curtoniová DNF

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud