Zdeněk Janda
16. února 2022 • 17:02

Pešánova pozice je neudržitelná. Mezi kandidáty se rýsuje favorit

Autor: Zdeněk Janda, inf
Vstoupit do diskuse
7
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z PEKINGU | Byl to symbolický obraz. V době, kdy si někteří hráči v kabině balili věci, se na ledě právě Slováci koupali v euforii, po nájezdech vyřadili Američany. Jsou v semifinále! Češi už pomalu letí zpátky domů… Je to někdejší federální rival, kdo jde hokejově nahoru. Ten český se dál topí. A pozice kouče i šéftrenéra Filipa Pešána je neudržitelná. Co dál? V zákulisí už se probírají možní nástupci, indicie se sbíhají ke konkrétnímu jménu. Favority na obsazení sledovaného postu se dozvíte v zamčené části článku.



Po skupinkách vyráželi směrem Národní stadion v Pekingu, aby si ze šatny vzali věci. Kustodi balili, ze zdí mizely motivační nápisy a česká loga. Olympijský turnaj se týmu kolem Davida Krejčího netýká.

Už během čtvrtka čeká hokejovou reprezentaci smutný návrat domů. Bez fanfár. S bolavou duší i pocitem promarněné příležitosti. V Pekingu po porážce se Švýcary v osmifinále berou 9. místo, což je nejhorší umístění v historii pod pěti kruhy. Kapitán Roman Červenka si ještě před olympijským turnajem, pro něj čtvrtým v řadě, povzdychl, že zatím vozí pouze plyšáky.

Což platí nadále. Medaile, opět, necinkla. To je příběh, který se opakuje pravidelně od roku 2012. Tehdy někdejší hokejová velmoc brala medaili (bronz na MS) naposledy. To tým vedl ještě Alois Hadamczik . Pak? Zapomeňte. Od té doby už na jedenácti (!) velkých turnajích skončil výběr mimo elitní trojku.

Zatímco Slováci se pokusí rozrazit finálová vrata, Češi opouští scénu zadním východem. Potichu. Hráči nic veřejně nekomentovali, mluvčí národního týmu Zdeněk Zikmund vzkázal, že rozhovory budou možné až po příletu. „Je ve mně prázdnota. Těžko se mi o tom mluví,“ řekl těsně po vyřazení útočník Jan Kovář, pro něhož bez úspěchu skončil už devátý velký turnaj...

Český hokej potřebuje vyléčit, to všichni vědí. Musí se nastartovat ozdravný proces, který zabere spoustu let. Ale je potřeba řešit i aktuální problémy.

A ty jsou:

Kdo dál povede národní tým? I když kouč Filip Pešán bezprostředně

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
7
Play off
Články odjinud


Články odjinud