Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Šampionka Vonnová v slzách: Zemřela její milovaná babička

Autor: sm

Bývalá americká reprezentantka v alpském lyžování truchlí. Lindsey Vonnové ze života odešla milovaná babička, která pro lyžařku byla velkým vzorem. Podle všeho se sice dožila úctihodných 90 let, ale poslední roky ji trápila nemoc, kvůli které si své blízké nepamatovala.

Vonnová o odchodu své babičky informovala na svém instagramovém účtu. „Odpočívej v pokoji, babičko,“ začala Američanka dojemný příspěvek s fotkou. „Zatímco píšu tyto řádky a po tváři mi tečou slzy... snažím se najít slova, abych Vám řekla, jak moc pro mě babička znamenala,“ pokračuje v bolestivém textu lyžačka.

„Měla srdce ze zlata. Vždycky mě podporovala a na žádné ze svých vnoučat nedokázala zvýšit hlas, i kdyby chtěla. Naučila mě trpělivosti, laskavosti a bezpodmínečné lásce. Byla hlasem rozumu a vždy opatrná. Když jsem závodila, nikdy se na mě nemohla dívat. Místo toho se pevně držela dědečkovy ruky, zavírala oči a modlila se, abych bezpečně sjela dolů,“ popisuje Vonnová své vzpomínky na milovanou osobu, která ji opustila.

„Nikdy nezapomenu na všechna léta, která jsem jako dítě strávila u prarodičů. Na všechny ty chvíle, kdy mě nechala snídat pudink nebo kdy mě učila řídit ve starém kombíku na trávě před domem,“ vzpomíná Lindsey.

„Moje rodina si je tak blízká, jak si je, protože moji prarodiče byli výjimeční lidé, kteří překonali neuvěřitelné množství nepřízně osudu, protože milovali svou rodinu víc než cokoli na světě. Doufám, že jednou budu stejně neuvěřitelná žena, jako byla ona,“ přeje si šampionka.

„Teď je s dědečkem, láskou svého života, a mým klukem Medvědem, který je bude vždycky chránit. Miluji tě víc, než kdy dokážu vyjádřit slovy, babičko. Stýská se mi po tobě. Chybí mi dědeček. Chybí mi Medvídek. Odpočívej tam nahoře v pokoji,“ uzavírá Vonnová nakonec.

Podle přání, které babičce věnovala během loňského léta k 90. narozeninám, se evidentně potýkala s Alzheimerem. Americká šampionka tehdy do gratulace přidala dojemné vyznání: „Už si mě nepamatuješ, ale moc tě miluji, babičko.“ 

Lindsey se musí vypořádat s těžkou ztrátou
Lindsey se musí vypořádat s těžkou ztrátou