Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Ukrajinské tenisové sestry Jastremské spaly v podzemí: Útěk před válkou!

Autor: sm

Když musela před rokem vysvětlovat ukrajinská tenistka Dajana Jastremská (21) problém s dopingem, asi v nejčernějším snu ji nenapadlo, že brzy bude mít daleko větší starosti. Rodiče ji nyní museli poslat i s její mladší sestrou pryč z Ukrajiny, aby měli jistotu, že jsou jejich dcerky v bezpečí. Sami přitom v zemi svíranou válkou zůstali...

Dramatický vývoj popsala Dajana na svém instagramovém účtu. Nejprve se s rodinou schovávali před nebezpečím společně, ale… 

„Po dvou nocích v podzemním parkovišti se moji rodiče rozhodli za každou cenu poslat mě a moji malou sestru z Ukrajiny!“ napsala tenistka. Na sociálních sítích sdílela dojemnou fotku, na které se sestrou čekají na transport dále do Evropy, a zároveň ukázala video z dojemného loučení s rodiči.

„Mami, tati, máme vás moc rádi, dávejte na sebe pozor! Miluji tě, moje země! Ukrajinci, opatrujte své životy,“ ukončila Dajana Jastremská emotivně příspěvek.

S odstupem dvou dnů pak sdílela fotku z kurtu a přiznala, že fungovat s raketou a v ruce a soustředit se je pro ní momentálně dost těžké, protože je myšlenkami stále ve své rodné zemi. Na turnaji v Lyonu v pondělí prohrály s dvojicí Garcia-Perezová – Knollová 2:6, 4:6.

Minulý rok si pro sebe Jastremská uzmula mediální pozornost poté, co u ní kontrolní testy nalezly dopingovou látku. Její výskyt v moči vysvětlovala tím, že se tak stalo během pohlavního styku s partnerem, od kterého se mesterolon do jejího těla dostal.

Její partner ale užití čehokoliv podobného před komisí popřel a její argument tak rozmetal...

Dajana musela se sestrou odjet ze země. Rodiče zůstali
Dajana musela se sestrou odjet ze země. Rodiče zůstali