Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Oblačno 16°C

Manželka slávistického asistenta Köstla: Šok a strach o rodinu na Ukrajině!

Autor: red, ptr

Čtvrteční ráno ochromilo celý svět. Ruský vpád na Ukrajinu zasáhl mnoho lidí a řada z nich žije i v Česku. Jednou z nich je i manželka slávistického asistenta trenéra Jaroslava Köstla Nina. Ta se jen těžko srovnává s realitou, že část její rodiny je pod bombardováním v ukrajinském městě Oděsa.

Nina jen marně hledá slova. „Nevím, jak to napsat. V 5:23 mi přišla zpráva od mámy, že jsou v pořádku a že nás všechny miluje,“ svěřila se vystrašeně. „Ráno když jsem se probudila a přečetla to, nevěděla jsem, co se přesně stalo, ale věděla jsem, že je zle!“ Popsala ranní šok.

„Oděsa, město, ve kterém mám celou svoji rodinu a padají tam bomby, jezdí tanky. Lidi přemýšlí, kam se schovat, kam utéct, panuje tam chaos. Píšu to, pláču, mám strach o všechny své blízké, pocit úzkosti, klepou se mi ruce… ale co ty lidi tam? S našimi pocity to nejde srovnávat! Nejhorší je to, že nemůžu nijak pomoct a jen se modlit za celou Ukrajinu a za celou svoji rodinu.“ Vylíčila jaký ji pronásleduje strach, ale ví, že to není nic proti tomu, co prožívá její milovaná rodina.

https://www.instagram.com/p/CaWtQhyKlSQ/

Manželka slávistického asistenta trenéra Köstla Nina má strach o svou rodinu na Ukrajině.
Manželka slávistického asistenta trenéra Köstla Nina má strach o svou rodinu na Ukrajině.