Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tenistka Hlaváčková běsní: Ukradli jí pomoc pro uprchlíky!

Autor: sm

Tenisová šampionka Andrea Sestini Hlaváčková se pořádně naštvala! Stejně jako spousta dalších Čechů chtěla pomoci ukrajinským uprchlíkům, ale ještě dříve, než se ji to podařilo, zneužil její dobroty nějaký nenechavec. Ten se s vidinou luxusu rozhodl tenistku a lidi prchající před válkou okrást!

Jeden kufr věcí, nebo sotva osobní doklady. Tolik si většina ukrajinských uprchlíků stihne zabalit předtím, než se dá na útěk před válkou, která ve východní zemi zuří. Tenisová šampionka Andrea Sestini Hlaváčková proto podobně jako řada dalších Čechů chtěla pomoci. Sama sesbírala věci pro dvě ukrajinské maminky, které jsou momentálně na cestě z Ukrajiny do Česka. 

Dočasně Andrea věci odložila v uzavřených společných prostorách ve sklepě a poznačila je tak, aby bylo zřetelné, že jde o charitativní účely a také aby později usnadnila maminkám orientaci ve velikostech. Poté, co v pondělí vyrazila opět pro něco do sklepa, všimla si, že se věcmi někdo přehraboval. 

„Koukám na tu tašku s těma botama a říkám si: »Tyjo, ta je nějaká prázdnější, vždyť se mi to tam sotva vešlo.« A chybí tam dvoje Adidas kecky! A jelikož byly fakt hezké a já si říkala: »Ne, máš jich strašně moc, dej je pryč.« Tak vím přesně jaké!“ naštvala se grandslamová šampionka.

Všimla si zároveň, že bezpáteřní lapka si prošel také věci pro děti, ze kterých si vybral to, co se mu zrovna líbilo. Z velikosti tří až šest měsíců dokonce nezůstalo vůbec nic! Na oplátku naopak přiložil dotyčný čepici, o které si je tenistka jistá, že by z jejího vlastního šatníku rozhodně nemohla vyjít.

Hlaváčková přemýšlela nad tím, jak si dotyčný z objektu, kde je třicet domů a žádný z obyvatel nevypadá, jakože by měl do kapsy hluboko, rozhodoval o tom, co je dobré pro něj a co klidně může ponechat někomu jinému.

„Mě by jako zajímalo jak to probíhalo. Jestli si ta paní vzala ten pytel s těma hadrama domů a tam si jako říkala: »Hm, tohle se nám bude hodit. Tohle nechám té ukrajinské chudince, která sem utíká z války...« Nebo viděla ty boty a řekla si: »To je pro ní škoda!?« Nepřejte si vidět, co se stane té ženské, na které ty boty uvidím!“ běsnila Andrea, která uvažovala vyvěsit fotku bot ve výtahu.

Bývalá elitní tenistka nakonec smutnila nad tím, jak důvěřivá byla, když si nepřipustila možnost, že i v této nelehké době se najdou lidé, kteří dokáží dobroty druhých využít pro svůj vlastní prospěch: „Beru to. Jsem hloupá, nemůžu důvěřovat lidem a nechávat věci na veřejných místech,“ sypala si popel na hlavu s tím, že ihned, co si krádeže všimla, raději přestěhovala věci jinam.

V opačném případě by se bohužel také mohlo stát, že kdyby se neznámému zloději Hlaváčková vyřazenými věcmi trefila do vkusu, koncem týdne by na utečence čekaly pouze prázdné tašky.

Andreu neznámý zloděj pořádně vytočil
Andreu neznámý zloděj pořádně vytočil