Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hokejista Honejsek pomáhá obětem války. Kritikům včetně ombudsmana vzkazuje: Jste s*áči!

Autor: vba

Takhle se chová veřejný ochránce práv? Ombudsman Stanislav Křeček (83) se pustil do ukrajinského prezidenta Zelenského a sklidil za to oprávněnou vlnu kritiky. Hokejista Antonín Honejsek (31) pak byl ještě ostřejší!

Křečkovi se nelíbil výrok Zelenského o slabosti NATO, které odmítlo uzavřít nebe nad Ukrajinou. „Pomáháme, jak můžeme, na úkor vlastních občanů a ještě se máme nechat urážet? Přestává se mi to líbit…“ zveřejnil o víkendu ombudsman na Facebooku, a byť pak příspěvek smazal, dál si za ním stál. „Napsal jsem všechno, co jsem chtěl,“ odsekl Seznam Zprávám Křeček a zavěsil.

Kvůli tomu se do něj a dalších »internetových hrdinů« pustil zlínský hokejista Honejsek, který s ukrajinskou partnerkou Anastasií vychovává dvouletého synka Maxima. „Válku mám doma, je to strašně těžké. Nepředstavitelně! Tím spíš mi vadí, když vidím komentáře na internetu, že jim podáme pomocný prst a oni nám sežerou ruku. Tihle lidé jsou normální s*áči! Omlouvám se za ten výraz. Ale vždyť ti Ukrajinci mají doma rakety!“ zlobil se někdejší reprezentant.

Ten by za běžných okolností řešil sestup svého Zlína z extraligy, trable tradičního klubu ale v kontextu s válkou vypadají malicherně. Tím spíš, že se Honejsek osobně angažuje v pomoci uprchlíkům. „Máme s tím hodně práce. Přijelo 14 lidí z různých koutů země. Z Kyjeva, z Oděsy… Chlapi zůstali na hranicích. Je to fakt hrozná doba,“ kroutí hlavou.

Honejskova láska Anastasia, jež z Ukrajiny přišla ve svých sedmi letech, má ale s reálnou pomocí běžných Čechů jen ty nejlepší zkušenosti. „Jedeme k hranicím pro další rodinu s dětmi. A těch dětí z Ukrajiny bude v dalších dnech a týdnech víc a víc. A já jen prosím, ať jsou k nim i dnes všichni takoví, jako byli ke mně,“ přeje si blondýnka na Instagramu.

Honejskova láska Anastasia je původem z Ukrajiny.
Honejskova láska Anastasia je původem z Ukrajiny.