Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Puskarčíková končí kariéru: Uplakaná reakce Davidové!

Autor: sm

Pláče celá biatlonová země! Těžko by se hledal výstižnější popis toho, co spustilo oznámení Evy Puskarčíkové, která se rozhodla ukončit biatlonovou kariéru. Vidina odchodu zdrtila kromě fanoušků i Evinu parťačku Markétu Davidovou, která ji před posledním společným závodním víkendem přidala na sociální sítě dojemný vzkaz. 

Čtvrteční oznámení o ukončení kariéry rozesmutnilo před koncem sezóny nejen fanoušky, ale také Eviny kamarády a parťáky, se kterými si během společných let na trati i na cestách vybudovala nádherný vztah. 

Jednou z těch, kterým bude Puskarčíková na závodech scházet, je biatlonistka Markéta Davidová, kterou pojí s Evou právě i hluboké přátelství. Sportovní hvězda, které letos na Hrách v Pekingu o vlásek utekl medailový úspěch, své kamarádce věnovala dojemný vzkaz doplněný řadou společných fotek. 

„Děkuji, že sis mě čtyři roky zpět vzala tady v Oslu pod svá křídla a udělala mi z biatlonu neskutečnou jízdu plnou smíchu,“ začala »Makula« svůj dojemný vzkaz pro končící blondýnku. Příště už do Osla přiletí závodit bez ní.

Seznam se: Puskarčíková prozradila oblíbený seriál, počet tetování a tip na rande
Video se připravuje ...

„Odchází moje spřízněná duše, dvojče a jedna z nejlepších kamarádek,“ smutnila Davidová, která do svého vyznání raději nechtěla příliš zabrušovat. Poslední závodní víkend se totiž stal kvůli Evině rozhodnutí náročným nejen na trati, ale také mimo ni.

„Víc je asi zbytečný psát, protože akorát taky brečím a my obě víme, jak moc důležité bylo a je, že jsme měly jedna druhou,“ uzavřela Markéta, před kterou je momentálně poslední závod ve společnosti své nejlepší kamarádky, vedle které sportovně rostla.

„Jako kdyby toho nebylo poslední dny málo,“ reagovala s plačícími smajlíky na dojemný příspěvek zlomená Puskarčíková.

Do Norska přiletěl Evu podpořit také biatlonista Ondřej Mánek, který svou přítomnost plánoval jako překvapení. Společně s Puskarčíkovou, kamarádkou Lenkou a Markétou Davidovou tvoří partu, kterou nazývají »Kvarteto«. Evě také přinesl biatlon do života kromě přátel i partnera. Právě díky oblíbenému zimnímu sportu se totiž seznámila s italským závodníkem Thomasem Bormolinim. V minulosti byla také vdaná za biatlonistu Lukáše Kristejna.