Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Atletická legenda Lobinger dostal zdrcující zprávu: Rakovina je zpět!

Autor: ptr

Patřil k absolutní špičce mezi skokany o tyči, ale teď svádí mnohem těžší boj. Německý atlet Tim Lobinger (49) se dozvěděl nesmírně krutou novinku. Vrátila se mu nemoc z nejzákeřnějších, a to zhoubná rakovina. Bohužel jeho vyhlídky nejsou vůbec příznivé…

Bývalý halový mistr světa bojuje s těžkou diagnózou už podruhé. Agresivní forma leukémie mu byla diagnostikována již téměř přesně před pěti lety, 3. března 2017. Díky náročné léčbě za pomoci kmenových buněk se mu podařilo ubránit a přežít. „Řekli mi: Máš v lepším případě tři až pět let, pokud se vědecky nic nestane. Už je to pět let. A díky vědě tu dnes stále sedím,“ popsal sdělení lékařů odvážný bojovník Tim.

Nejtěžší pro něj samozřejmě je, když si uvědomí, že zřejmě neuvidí vyrůstat své děti. „Můj malý syn letos nastupuje do školy, dcera se v létě vdává. Když to vidíte a víte, že už to asi nezažijete, je to hrozné,“ svěřil se s nejhoršími myšlenkami. Ale nevzdává se. "Pokud se to bude táhnout ještě dva, tři roky, určitě zase bude existovat možnost terapie. Jestli mám šanci jedno procentu, beru ji," řekl.

Lobinger dosáhl svých největších sportovních úspěchů na halových závodech: Stal se mistrem Evropy 1998 ve Valencii, mistrem světa 2003 v Birminghamu a získal bronz na mistrovství světa 2006 v Moskvě. Pod širým nebem získal dvě medaile: bronz na ME 2002 v Mnichově a stříbro na ME 2006 v Göteborgu.

Německý skokan o tyči Tim Lobinger
Německý skokan o tyči Tim Lobinger