Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Šílený trenér krasobruslení: Maminku, jež šla domluvit hodiny synovi, střelil do hlavy!

Autor: ris

Trénoval ruské krasobruslařské hvězdy, včetně dcery nedotknutelné koučky Eteri Tutberidzeové Diany Davisové, v tancích na ledě reprezentoval Rusko, teď ale Denise Jegorova (32) čekají temné zítřky; 3,5 roku v base!

Na tak dlouhou dobu jej odsoudil moskevský soud za to, že před rokem v květnu střelil signální pistolí do hlavy ženu, jež za ním přišla domluvit trénink pro svého syna. Ze zimáku odjela do nemocnice s nepořízenou a navrch s vážným poraněním hlavy, které způsobila světlice.

Během jejich rozhovoru podle svědků eskalovalo napětí, které vyvrcholilo střelbou přímo do čela oběti. Polehčující okolností trenéra byl fakt, že poraněné dámě poskytl první pomoc. Za těžké ublížení na zdraví si v base odpyká tři a půl roku.

Nešlo o jeho první incident. Záznam do trestního rejstříku si vysloužil, už když při autonehodě způsobil těžké zranění. Koneckonců prý i v rámci klubu měl sklony k agresivitě, a tak je s podivem, že na ledě vedl právě děti. „S každým by se pral, všem je nebezpečný. Vyhrožuje koučům, rodičům, ale i vedení,“ líčil podle sport-express.ru před tribunálem jeden ze svědků.

Postřelená by od šílence měla obdržet také odškodné 450 tisíc rublů, což je v přepočtu cca 115 tisíc korun. Mnohem lepší zprávou pro ni ale je, že si z incidentu díky bohu neodnesla trvalé následky. To Jegorovova trenérská kariéra s největší pravděpodobností skončila.

Bývalý krasobruslař Denis Jegorov jde do vězení.
Bývalý krasobruslař Denis Jegorov jde do vězení.