Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Krasobruslařka si pochvalovala idylku bez Rusů, Pljuščenko se naštval: Vymyli vám mozky!

Autor: ris

Olympijský triumf, pět titulů z mistrovství Evropy a pět výher na mistrovství světa. Tu poslední vybojovala krásná francouzská krasobruslařka s řeckou krví žijící v Kanadě Gabriella Papadakisová (26) před pár dny na domácím šampionátu v Montpellieru, kde se svým partnerem Guillaumem Cizeronem znovu přepsali taneční historii.

Překonali totiž vlastní světový rekord, který má nyní hodnotu 92,73 bodu. Gabriella po závodě přiznala, že se jim při absenci Rusů bruslilo přece jen uvolněněji, než bývá zvykem. „Že tu nejsou, je něčím výjimečné. Rusům teď svět nevěří, nemají dobré renomé. Je to bez nich méně stresující,“ přiznala pak Papadakisová.

Ruského šampiona Jevgenije Pljuščenka ta hláška pořádně nadzvedla. „Vymyli jim mozky jednostrannou propagandou, že je naše země i my samotní špatní. Než takoví lidé změní myšlení, bude to chtít čas,“ říká velký Putinův zastánce.

„MS bez Rusů je prostě neúplné, ale nezbývá nám než i nadále trénovat, pokračovat v práci a hlavně pořádat co nejvíce kvalitních podniků, abychom se cítili dobře. Jsme chránění našim státem. Pojďme dál,“ burcuje Pljuščenko.

Držitelé světového rekordu v tancích na ledě Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron z Francie
Držitelé světového rekordu v tancích na ledě Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron z Francie