Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Skandál komentátora na MS: Nevypnul mikrofon a nazval olympijskou vítězku ku*vou!

Autor: ptr

Není to poprvé, ale zřejmě ani naposledy. Noční můra každého komentátora se tentokrát udála na mistrovství světa v krasobruslení. Zkušená britská komentátorská dvojice Simon Reed (74) a Nicky Slater (63) se dopustila pořádného přešlapu.

V přímém přenosu si zapomněli vypnout mikrofony a tak se na veřejnost dostalo jejich vulgární urážení olympijské vítězky z Pchjongčchangu. Bez servítek se pustili do Meagan Duhamelové z Kanady, která získala zlatou medaili v týmové soutěži. Tu Reed označil jako „ku*vu z Kanady“.

Bývalá krasobruslařka, která se aktuálně věnuje trénování a působí také jako expertka, totiž nedávno kritizovala dvojici Reed a Slater za neodborný komentář. Navíc vyjádřila lítost nad neúčastí ruských krasobruslařů na mistrovství světa, které se konalo ve francouzském Montpelier. Zřejmě to komentátory popudilo a neodpustili si extrémně nevhodnou poznámku.

Duhamelová následně uvedla na Twitteru, že se jí Reed osobně omluvil a věc tímto považuje za uzavřenou. K radikálnímu kroku přistoupila Mezinárodní krasobruslařská unie (ISU), která se zasadila o okamžitou suspendaci obou aktérů skandálu a doživotní zákaz komentování akcí pod hlavičkou ISU. „Unie je šokovaná jazykem, který komentátoři použili. ISU důrazně odsuzuje jakékoliv diskriminační nebo vulgární výroky,“ stojí v oficiálním vyjádření.

Bývalá kanadská krasobruslařka Meagan Duhamelová je nyní trénerkou.
Bývalá kanadská krasobruslařka Meagan Duhamelová je nyní trénerkou.