Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Místo klubu smetiště. ČT nechtěně zesměšnila brankáře Sparty

Autor: pl

Měla to být oslava fotbalu, vyvrcholení letošního MOL Cupu, ale místo toho se muselo finále poháru v Uherském Hradišti odložit. Na vině byl silný déšť. Ten zavinil nejen odložení, ale také technické nedorozumění České televize, které vyvolalo na sociálních sítích pozdvižení. Zástupci televize se ale rychle omluvili a celou situaci vysvětlili.

A co že se vlastně stalo? Během rozhovoru s brankářem Sparty Milanem Hečou se v grafice pod jménem gólmana omylem objevil nápis „Smetiště FNL“ místo názvu týmu. Fotka se začala ihned šířit na sociálních sítích, a s ní také bouřlivé reakce. Někteří to brali s nadhledem, jiní byli naštvaní.

Sama televize vydala na Facebooku omluvu. „Rádi bychom se nejen klubu AC Sparta Praha a jejím fanouškům – ale všem divákům ČT sport – omluvili za chybnou lištu při rozhovoru brankáře Sparty Milana Heči v rámci odloženého finále MOL Cupu. K podobným situacím by v žádném případě nemělo docházet a v redakci uděláme vše pro to, aby se to již nikdy neopakovalo,“ znělo v oficiálním prohlášení.

Slovácko - Sparta: Místo gólů skáčou sparťané rybičky do bazénu. Hráči poděkovali fanouškům
Video se připravuje ...

Rozhovory na poslední chvíli

S vysvětlením o pár minut později přišel šéfredaktor RS ČT Michal Dusík. „Dobrý den, už jsem se omlouval Spartě a prostřednictvím ředitele komunikace i Milanu Hečovi a teď se chci omluvit i Vám, televizním divákům. Špatný titulek byl způsoben lidskou chybou, pravda ovlivněnou i velmi komplikovanou situací na místě. Ta sice chybu neomlouvá, ale možná pochopíte, že nešlo o žádnou zlomyslnost, ale manipulační chybu. Vzhledem k dopravní situaci na D1 přijel přenosový vůz na místo po osmihodinové cestě. Bohužel až v 17:45, tedy zhruba hodinu před začátkem přenosu. To je samozřejmě naprosto nedostatečný čas na instalaci techniky, přesto se podařilo zahájit v 18:45 vysílání studia, i když stále probíhala instalace dalších kamer, protože v tu chvíli ještě nebylo jisté, zda se utkání bude hrát,“ sdělil Dusík a pokračoval.

„Do toho se vysílalo a tady vznikla chyba. Vůz používá grafickou sadu primárně určenou pro FNL a v případě MOL Cupu se využívaly obecné titulky bez identifikací soutěže. Ty se běžně moc nepoužívají a mají dost nešťastný název úložiště. „Smetiště FNL" . A už se pomalu dostáváme na stopu manipulační chyby. Rozhovory nebyly předem domluvené, hráči se k reportérovi dostávali na poslední chvíli a jak operátor rychle psal titulek, tak v něm zůstalo nešťastné a hloupé jméno úložiště. Tím nechci chybu obhajovat, ale trochu objasnit. Budou z ní vyvozeny důsledky a osobně mě tato chyba štve. Díky za pochopení a hezký večer,“ objasnil Dusík celou situaci.

Adam Hložek v souboji o míč s hráči Slovácka
Adam Hložek v souboji o míč s hráči Slovácka

Slovácko - Sparta: finále odloženo! Boj o pohár spláchl přívalový déšť
Video se připravuje ...