4. května 2022 • 13:20

O co jde ve finále MOL Cupu: lepší místo v pohárech i finanční prémie

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Večerní finále MOL Cupu mezi Slováckem a Spartou? Hraje se o cennou trofej, v případě Pražanů možná dokonce i o budoucnost trenéra Pavla Vrby. Kromě toho ale jde také o lepší startovní pozici v evropských pohárech nebo finanční prémii. Jak je to s nasazením šampiona pro novou pohárovou sezonu a kolik si vítěz vydělá?



Aktuální situace: 3. předkolo Konferenční ligy

Vysvětlení: Kvůli tomu, že UEFA vyloučila ruské kluby ze všech evropských pohárů pro příští sezonu, posouvá se nasazování týmů, a to i ve prospěch českých klubů. Vítěz poháru tak postupuje z původně druhého do třetího předkola Konferenční ligy.

Teoretická situace: 3. předkolo EL

Vysvětlení: V případě, že si vítěz Konferenční ligy zajistí účast v jakékoliv fázi Ligy mistrů nebo Evropské ligy z domácí soutěže, nebo si vítěz Evropské ligy zajistí účast v jakékoliv fázi Ligy mistrů z domácí soutěže, dojde k dalším posunům a vítěz českého poháru poskočí do třetího předkola Evropské ligy.

To může nastat nejpravděpodobněji v případě vítězství Feyenoordu, Marseille nebo AS Řím v Konferenční lize. Nebo v případě vítězství Lipska v Evropské lize, ve hře jsou ale i Rangers a pořád i West Ham.

Vítěz bere milion a půl

Nejde jen o prestiž a lepší nasazení v pohárově Evropě. Vítěz MOL Cupu si přijde i na finanční prémii 1,5 milionu korun. Poražený pak inkasuje o milion méně. Ochuzeni však nezůstanou ani semifinalisté, kterým Fotbalová asociace vyplatí každému 150 tisíc korun. Všichni čtvrtfi nalisté pak obdrží po 50 tisících.

FINANČNÍ PRÉMIE V MOL CUPU

vítěz 1 500 000
2. místo 500 000
semifinalisté 150 000
čtvrtfinalisté 50 000

1. FC Slovácko Vše o klubu ZDE

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud