Michal Koštuřík
4. května 2022 • 08:20

Svědík neřeší sebe, ale trofej pro klub: Jeden z klíčových zápasů sezony

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve městě s necelými pětadvaceti tisíci obyvateli se ve středu vpodvečer bude řešit fotbal. Nic jiného. Finále MOL Cupu se Spartou je událostí do kronik. Domácí soubor chce, aby byla zapsána zlatým písmem. „Jeden z klíčových zápasů sezony,“ ocejchoval kouč Martin Svědík bitvu před vyprodaným stadionem. Možná spolurozhodne i o jeho budoucnosti ve Slovácku.



Všechny myšlenky směřují k poháru. Řešit, co bude po sezoně? S tím na Martina Svědíka nechoďte. Není na to vhodný čas. Byť se očekává, že může v létě po extra úspěšném angažmá zamířit na prestižnější adresu, zatím je to zapovězené téma. „To se netýká poháru, nechal bych to být. Mám smlouvu ještě na rok. Nemám ani na co odpovídat,“ smetl dotaz Sportu ze stolu. Také on má nyní před očima těžkou trofej pro vítěze domácího poháru.

Slovácko si na Spartu troufá. O tom nepochybujte. A to nejen proto, že ji na podzim doma smetlo 4:0. „Teď to bude jiný zápas, jiná Sparta,“ upozornil Svědík. Dobře ví, že Letenští budou mít identickou motivaci jako jeho parta. „Oni cílí na trofej. Už deklarovali, že přišli o titul. Pohár je pro ně stěžejní. Ale i my víme, co chceme.“ 

S tím, že je protivník v herním útlumu, zásadně nesouhlasí. Spartu má načtenou, nenechá se ošálit její poslední remízou s Hradcem Králové. „To vy novináři říkáte, že není v pohodě. Tohle jsou jenom řeči a tlaky,“ oponoval trenér. „Hradec hraje velmi dobře a absolutně bez tlaku. To je obrovský rozdíl. Nemyslím, že by Sparta sehrála špatná utkání. Když jí nějaké nevyjde, vzápětí má zase dobré,“ podotkl. 

S nadhledem přijal také fakt, že soupeř nasadí uzdraveného reprezentanta Adama Hložka. Byť mu bylo jasné, že s mladým útočníkem budou hosté nebezpečnější. „Tak kvalitního hráče je potřeba respektovat. S ním může mít Sparta větší sílu. Ale fotbal je týmová hra,“ připomněl, že jakkoliv schopný jednotlivec se sám o zisk trofeje nepostará. 

Slovácko půjde do boje po dlouhé době takřka v plné síle. Připraveni by měli být i Milan Petržela, Vlastimil Daníček a Jan Kalabiška, kteří měli v posledních dnech lehčí zdravotní potíže. Mimo hru je vlastně jen druhý gólman Tomáš Fryšták. „Doufám, že všechno bude v pořádku,“ zaklepal Svědík. „Závěr bude celkově náročný. Zápasy jdou v rychlém sledu po sobě, bude potřeba co nejvíc hráčů,“ vyhlížel už i nedělní ligový střet na Slavii. Navíc hned další středu hraje jeho tým na Letné… Jasně, zase se Spartou. 

Jeden ze soků půjde do utkání v roli vítěze MOL Cupu. „Je to taková třešnička na dortu, kterou můžeme uzavřít sezonu, aby byla pro klub historická,“ těšil se na dnešní velký večer kapitán Michal Kadlec, jenž prožil kus kariéry rovněž ve sparťanském dresu. „Každý zápas proti Spartě je pro mě výjimečný. Mám ji rád, ale teď jsem ve Slovácku, kde jsem vyrostl. Jsou to dva kluby, které mi v mládí hodně pomohly. Je to pro mě speciální,“ přiznal zkušený stoper.

Dloubák: Chceme být v dobrém nechutný soupeř. Ve vystupování mám neduhy, přiznává Svědík
Video se připravuje ...

Dloubák: Strop Slovácka? Jsme u něj, říká Svědík. Možná si dám od fotbalu pauzu
Video se připravuje ...

1. FC Slovácko Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud