Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Svět oplakává legendu boxu (†79): Vyhrál miliony a utkal se s Muhammadem Alim!

Autor: ptr

Smutná zpráva zastihla všechny fanoušky boxu. Německý boxer Jürgen Blin podlehl těžké nemoci ve věku devětasedmdesáti let. Nejslavnějším momentem kariéry se mu paradoxně stala porážka, když v roce 1971 podlehl v sedmém kole nejslavnějšímu boxerovi všech dob Muhammadu Alimu.

Statečný výkon proti jednomu z nejslavnějších sportovců mu přinesl mezinárodní uznání. Hned v následujícím roce navíc dosáhl svého největšího úspěchu, když se stal evropským šampionem. Celkově ve své kariéře absolvoval osmačtyřicet utkání a zapsal bilanci třiceti výher, dvanácti porážek a šesti remízových výsledků.

U sportu zůstal i po aktivní kariéře a stal se trenérem znevýhodněné mládeže. Kromě toho podnikal a provozoval snackbary a bar na hlavním nádraží v domovském Hamburku.

Život bohatý na zajímavé události korunoval v roce 2020, kdy vyhrál v loterii milion eur. O velkou část ho ale připravili zloději. Na sklonku života se potýkal s problémy, které mu ničily ledviny. Pravidelně musel docházet do nemocnice na dialýzu. Podle informací deníku Bild zemřel v sobotu na klinice v Reinebeku.

Jürgen Blin při svém nejslavnějším zápase proti Muhammadu Alimu.
Jürgen Blin při svém nejslavnějším zápase proti Muhammadu Alimu.