Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tragédie v Tunisku: Zemřela mladičká olympionička (†17) z Tokia!

Autor: sm

Byla neuvěřitelně talentovaná! Mladá Tunisanka Eya Guezguezová loni patřila mezi nejmladší olympioničky na Hrách v Japonsku. Svou zemi reprezentovala v jachtingu, který milovala z celého srdce. Její život bohužel vyhasl na moři, kam spolu se svou sestrou vyjela během tréninku. 

Eya vyjela na moře trénovat spolu se svou sestrou, dvojčetem Sarrou. Dívkám se podle dostupných informací potopila plachetnice a Eya se při nehodě nedokázala zachránit. 

Úmrtí dívky potvrdil tuniský novinář Souhail Khmira na svém Twitteru: „Eya Guezguezová, tuniská olympionička v jachtingu, dnes zemřela po nehodě na tréninku. Eya byla spolu se svým dvojčetem Sarrou nejmladší sportovkyní na olympijských hrách v Tokiu 2020. Ať odpočívá v pokoji,“ stojí v oznámení. Pozapomněl tak na třináctiletou skateboardistku Momidži Nišijovou, která primát nejmladší účastnice skutečně drží. Na obrovském neštěstí to ale nic nemění.

Podle informací Daily Mail se jednalo o trénink národního jachtařského týmu. Není sice úplně jasné, co nehodě předcházelo, ale od momentu, kdy dorazila zpráva o úmrtí mladé sportovkyně, se zaplavily sociální sítě dojemná vyznání.

„Jaká příšerná zpráva... Eyo, tvoje smrt byla dýkou, která nám probodla srdce. Odpočívej v pokoji, drahá přítelkyně. Zůstaneš mezi námi navždy!“ napsala jedna z kamarádek zesnulé jachtařky.

Eya nepřežila incident během tréninku na moři
Eya nepřežila incident během tréninku na moři