Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Českou reprezentaci střelecky táhne mladík Blümel: Vychoval ho rozhodčí!

Autor: tad

Zámořské hvězdy zatím mlčí, on je v ráži! Matěj Blümel (21) se na šampionátu trefil už třikrát a je nejlepším střelcem českého týmu. Táta Petr (někdejší elitní čárový rozhodčí) i pihatá přítelkyně Adéla se jistě dmou pýchou!

Petr Blümel má na kontě 930 extraligových mačů, tři olympiády a hned sedm světových šampionátů v pruhovaném dresu s píšťalkou. Jeho potomek Matěj hraje mezi elitou podruhé. A září: z osmi českých zásahů se postaral hned o tři. Že by mu k tomu pomohla dávná tátova rada?

„Snad si ode mě pamatuje, že s rozhodčími se nedebatuje,“ řekl Blümel starší pro Aktuálně.cz. Blümel mladší se tak místo plkání se sudími může v klidu věnovat střílení branek. Dobře ví, že po každém jeho zásahu se kromě táty a fanoušků bude bláznivě radovat i jedna slečna, která mu dala své srdce. Pihatá kráska Adéla chodí s Matějem přes dva roky a svému hrdinovi skrz sociální sítě posílá do Finska zamilované vzkazy a srdíčka.

Spokojený dřevák

Sám pardubický šikula, který se před zápasem motivuje poslechem Hany Zagorové nebo Kabátů, své výkony nijak nepřeceňuje. „Jsem spokojený, ale jsem dřevák,“ smál se po přípravě s Rakouskem, kdy ještě bojoval o nominaci na MS. Tu si nevyužitý olympijský náhradník vysloužil, trenér Jalonen ho po boku Krejčího a Červenky postavil do první formace a Blümel mu důvěru splácí.

Po prohře se Švédskem (3:5) však dobře ví, že je pořád co zlepšovat. „Dostali jsme obrovskou facku. Jediné pozitivum je, že to bylo na začátku turnaje a máme spoustu času se z toho ponaučit a hrát líp,“ má český střelec jasno. Zkrátka je třeba hrát tak, aby radost měli táta i přítelkyně!

Hokejista Pardubic Matěj Blümel s přítelkyní Adélou
Hokejista Pardubic Matěj Blümel s přítelkyní Adélou