Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Snowboardcrossařka Eva Samková: Velký krok k návratu!

Autor: sm

Fanoušci snowboardcrossu mají opět důvod k radosti! Přesto, že české snowboardisty na letošní Olympiádě v Pekingu provázela smůla snad na každém centimetru, vypadá to, že královna prkna Eva Samková (28) se brzy vrátí zpátky na start! V pátek se pochlubila fanouškům videem, na kterém poprvé po těžkém úrazu vyrazila běhat!

Samková na svých sociálních sítích zveřejnila video, ve kterém se s chutí dala do běhu na páse. „První běh, jupí!“ zajásala Eva, která se během celého videa smála a vítězoslavně zvedala ruce.

Slavnou šampionku ze minulý rok vyřadilo ošklivé zranění holenních kostí ve chvíli, kdy na jednom ze závodů dojížděla do cílové rovinky. Frakturu si navíc přivodila zrovna těsně u kotníků. 

Přesto, že se Eva snažila ze všech sil na snowboard vrátit co nejdříve, Hry v Číně se ji nakonec nepodařilo stihnout. Podle svých vyjádření ale urputně trénuje, snaží se obouvat boty na prkno a před koncem zimní sezóny by se ještě chtěla na prkně projet.

Rodačka z Vrchlabí nebyla jedinou snowboardistkou, které smůla zabránila účasti na ZOH. Podobně na tom byl také její kolega Jan Kubičík (26), který si při tréninku naštípl holenní kost. Jeho náhradník Radek Houser (25) sice do Pekingu přicestoval, ale do dění na Hrách nakonec vůbec neměl možnost zasáhnout kvůli testu, který prokazoval přítomnost covidu v těle snowboardisty. 

Šťastný konec neměla ani účast snowboardistky Venduly Hopjákové (25), která se zranila přímo na trati.

Eva se s chutí dala do běhání
Eva se s chutí dala do běhání