Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Trenérku Huvarovou taky vytočila slovenská reportérka: Co si to dovoluješ?!

Autor: sm

Do těla dávala nejen sobě, ale i hráčům! Hokejoví fanoušci znají Karolínu Huvarovou (36) především jako první Evropanku, která to s koučováním dotáhla až na střídačku amerického profesionálního hokejového týmu. A jak exkluzivně pro Blesk přiznala, rozhodně to neměla jednoduché. Jako žena, navíc s postavou bohyně, často čelila předsudkům a dotazům podobným tomu, kterým slovenská reportérka Barbora Žiačková urazila trenérku Němců. 

„Je zajímavé, že v našich luzích a hájích reportéry napadají takové otázky. Dostala jsem podobnou, a to hned několikrát. Chápu, že v Česku a Slovensku, dokonce ani v Evropě není běžné mít ženy na těchto vysokých pozicích, ale na americkém kontinentu se nad tím nikdo ani nepozastaví. Bohužel to pouze ukazuje, jak jsme tady v tomto pozadu,“ posteskla si pro Blesk.cz rodačka z Nového Jičína, kterou navíc překvapil fakt, že takový dotaz padl od ženy.

„Ta by měla být první, která toto rozhodnutí Toniho Soderholma a Německého hokejového svazu podporuje a vyzdvihuje, ne, že jej takto shodí trapným komentářem o tom, zda se jí náhodou nezapalují lýtka,“ myslí si naštvaná Playmate.

„To je pro mě opravdu nepochopitelné a zůstala jsem stejně opařená, asi jako Jessica. Nerozumím tomu, jak si to vůbec paní nebo slečna Žiačiková mohla dovolit,“ vrtí Karolína hlavou s tím, že posuzovat někoho podle jeho vzhledu nebo pohlaví ji v dnešní době připadá za zenitem.

„V USA, v Kanadě nebo na mezinárodní scéně mají ženy na všech pracovních pozicích, i v tom prvoplánově mužském světě, jako je třeba hokej (ale i další sporty), a to ne z toho důvodu, aby tam měli někoho, na koho je pěkný pohled, někoho, kdo by se jim staral o zábavu o přestávce, ale pro to, co ty ženy umí, co dokázaly, jaké mají znalosti, zkušenosti v oboru. Tady u nás tomu stále nerozumíme, nebo nechceme rozumět,“ tuší Huvarová, podle které může být na vině ego nebo chybějící zkušenost.

 „Bohužel z vlastní zkušenosti vím, že tady v Česku nebo na Slovensku vám tu možnost nikdo ani nedá. Proto jsem strašně ráda za to, že Němci měli koule na to si ženu na střídačku postavit,“ říká Češka a dodává, že je na Campbellovou moc pyšná za to, na jakou úroveň se dostala. Zároveň ji těší, že  se evidentně v tomto směru pro ženy blýská na lepší časy. .

„Sama jsem na lavici stála a vím, že to není žádná sranda. Tam si nemůžete dovolit udělat chybu. Už jen proto, že nad vámi visí takové předsudky,“ uzavírá Huvarová, pod jejíž taktovkou ladil fyzičku například i Marek Jankulovski.

Huvarová Jessice Campbellové fandí
Huvarová Jessice Campbellové fandí