Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Slovenská reportérka urazila trenérku Němců: Podivná výmluva!

Autor: pl, sm

Kromě několika ambiciózních hráčů z NHL Němci přivezli také trenérku Jessicu Campbellovou (29), která se stala historicky první členkou realizačního týmu na mistrovství světa. Ta nejspíš byla ve Finsku připravená na mnohé, ale rozhodně ne na sexistický dotaz slovenské reportérky Barbory Žiačikové. Slovenka se sice později omluvila, ale těžko říct, jestli její odůvodnění nebude ještě podivnější, než otázka sama...

„Jaké je to být v týmu, když jste krásná žena a tým je plných hezkých mužů?“ zeptala se při rozhovoru Žiačiková. Campbellová jako kdyby nemohla uvěřit tomu, jestli slyší správně.. „Promiňte, nerozumím, co se tím snažíte říct?“ odpověděla Kanaďanka na dotaz. Reportérka tedy otázku zopakovala.

„Je to má práce, moje profese. Hráči odvádějí svou vlastní práci. S hráči máme silný, profesionální vztah. Nic jiného v tom není,“ odvětila viditelně podrážděná Campbellová. Po konci rozhovoru si šla účastnice ženského MS 2015 stěžovat mediálnímu manažerovi týmu.

Sama Žiačiková evidentně pochopila, že tahle otázka byla trochu mimo a ona i RTVS, která je jejím zaměstnavatelem, přispěchali s omluvou. Ovšem dost podivnou. Tvrdí, že odpověď trenérky měla být použita v jiné zábavní relaci. Kanaďanka o tom ale zjevně neměla tušení, a tak to celé zpětně působí jako výmluva. Nehledě na to, že i v kontextu zábavní show, šlo o dotaz krajně nevybíravý.

„Osobně mě upřímně velmi mrzí celá vzniklá situace. Jessice Campbellové se hluboce omlouvám a věřím, že budu mít v nejbližší době možnost omluvit se jí i osobně. Snažím se dělat svou práci, kterou miluji, nejlépe jak umím. Uvědomuji si, že v tomto kontextu to byla chyba, která mě mrzí,“ lituje slovenská reportérka. 

K podivnému trapasu se vyjádřil také tým tvořící relaci, ve které měla být odpověď použita: „Naším cílem bylo poukázat na fakt, že i ve sportu, který je celospolečensky vnímán spíše jako mužská dominanta, je prostor pro ženy, stále více a více se prosazují v mužském hokeji na různých pozicích a je to velkým přínosem. V návaznosti na to jsme uvítali možnost získat vyjádření i od Jessicy Campbellové prostřednictvím redaktorky Barbory ​​Žiačkové,“ řekl za kolektiv Richard Litner. 

„Bohužel došlo k nedorozumění, otázka byla položena v souladu se zmíněným tématem naší relace, určitě to Barbora nemyslela ve špatném a už vůbec nechtěla urazit Jessicu Campbell,“ uvedl Lintner. 

Teď už jen zbývá se modlit, aby půvabná trenérka tuto omluvu přijala, a také aby ji věřila.