Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Drsné sdělení pro »záletníka« Piquého: Už tě nechceme!

Autor: ptr

Tak tohle asi nečekal. Fotbalový obránce Gerard Piqué (35) schytává jednu ránu za druhou. Po rozchodu s dlouholetou partnerkou Shakirou (45) se nyní dočkal hodně nepříjemného sdělení i od svého klubu. Trenér Barcelony a bývalý fantastický záložník Xavi se nechal slyšet, že jednu z dalších klubových legend už nepotřebuje.

Vyjádření trenéra slavného katalánského klubu tlumočil španělský server Sport. Xavi má být přesvědčen, že nejlepší variantou pro všechny strany bude, když stoper opustí klub. Paradoxem je, že toto prohlásil i přes všechny okolnosti, které tomu vůbec nenahrávají. Piqué má smlouvu až do roku 2024 a Barcelona mu navíc dluží nemalou částku na výplatách.

Je tak vysoce nepravděpodobné, že by se tato varianta stala skutečností. Španělský reprezentant se navíc nechal slyšet, že je připraven trénovat tvrději než kdy dříve a omezit všechny své ostatní aktivity, aby se dostal do životní formy.

Xavi mezitím usilovně hledá náhradu, kterou má údajně spatřovat v Julesovi Koundem ze Sevilly. O toho má však eminentní zájem i londýnská Chelsea a finančními problémy zmítaná Barcelona tak bude mít těžké žádaného fotbalistu ulovit.

Piqué tak zřejmě ještě přidá další starty ke svým více než šesti stovkám, které už v dresu »blaugranas« zapsal. Ve sbírce má osm ligových titulů, čtyři Ligy mistrů a sedm ligových pohárů. Kromě toho je držitelem titulu z mistrovství světa i Evropy. Je tak jedním z nejúspěšnějších fotbalistů všech dob.

Španělský stoper Barcelony Gerard Piqué
Španělský stoper Barcelony Gerard Piqué