Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Extenistka Dokičová: Chtěla jsem se zabít!

Autor: pl, čtk

Tím přiznáním šokovala snad všechny. Někdejší tenistka Jelena Dokičová (39) se na instagramu svěřila s tím, že nedávno plánovala spáchat sebevraždu. Důvodem, proč chtěla svůj život ukončit, byl rozchod po dlouholetém vztahu. V obsáhlém vzkazu například uvedla, že trpěla depresemi nebo úzkostí.

Bývalá australská hráčka zveřejnila svůj nelehký příběh hlavně proto, aby psychicky podpořila ty, kteří se potýkají s podobnými problémy. „Skoro jsem skočila z balkonu ve 26. patře,“ psala na úvod bývalá světová čtyřka z roku 2002.

„Nikdy na ten den nezapomenu, všechno bylo zamračené, černé, bez zvuku, bez světla, nic nedávalo smysl. Toužila jsem jen po tom, aby už všechen smutek a bolest z rozchodu zmizely. Dokázala jsem se z té situace dostat. Ani nevím, jak jsem se tam ocitla," dodala rodačka z chorvatského Osijeku.

Nejste v tom sami

Aktuálně tenisová konzultantka pro australskou televizní stanici si ale podobným peklem neprošla poprvé. Během kariéry trpěla depresemi kvůli psychickému týrání ze strany despotického otce a trenéra Damira. Nyní to už došlo tak daleko, že si málem sáhla na život. „Posledních šest měsíců bylo těžkých, slzy mi tekly kdykoliv a kdekoliv," uvedla k období od lednového ukončení vztahu, který trval 18 let.

Dokičová věří, že zveřejněním tohoto příběhu pomůže ostatním lidem, kteří mají podobné problémy. Jako třeba další australská tenistka, Destanee Aiavová (22), která se také pokusila v dubnu o sebevraždu. „Napsat tohle není lehké, ale dělám to, protože vím, že nejsem jediná, kdo se trápí. Vězte, že v tom nejste sami," dodala Dokičová, jež kariéru ukončila už v roce 2014.

Chorvatská rodačka Jelena Dokičová během své aktivní kariéry na turnaji v Praze
Chorvatská rodačka Jelena Dokičová během své aktivní kariéry na turnaji v Praze