Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Statečná beachvolejbalistka Kolocová: Popsala boj se zákeřnou nemocí dcerky!

Autor: ptr

Prožívá děsivé chvíle. Bývalá beachvolejbalistka a olympionička Kristýna Hoidarová Kolocová (34) se strachuje o svou půlroční dcerku Klárku. Ta momentálně leží v nemocnici v Motole a léčí se s těžkou nemocí. „Statečná a tak trpělivá!“ Obdivuje své děťátko starostlivá maminka. A tráví dny i noci vedle jejího lůžka i přes určité nepohodlí s tím spojené.

Není to tak dlouho, co byla celá rodinka doma a spokojená, ale bohužel vše se velmi rychle změnilo. Kvůli velké spavosti a apatii začalo kolečko po doktorech, které skončilo nepříjemnou diagnózou. Klárka trpí virovou encefalitidou. „Před pár dny si stoupala u gauče a obývák jí byl malej. Dnes leží v malé postýlce na zádech napojená na několik hadiček a přitom skoro nekňourá, nebrečí. Vypadá jako by to prostě brala tak, jak to je. Mám se od ní hodně co učit. Je úžasná. Moje malá bojovnice,“ svěřila se »Kiki«.

Maminka se snaží svou milovanou dceru zabavit i ve ztížených podmínkách a s nadějí vyhlíží den, kdy spolu opustí nemocniční budovu. „A co že celý den děláme? Zpíváme, povídáme, hrajeme na zvířátka (kolik zvuků zvířat vymyslíte?), hrajeme s hračkama, kojíme, přebalujeme, vymotáváme z kabelů, hrajeme si s kabely, odpojujeme kabely, vážíme, připojujeme kabely, taky voláme s bráchou a tatínkem. No, radši bych na koupák nebo do zoo, ale nenudíme se. A já už se těším na ten den, kdy se přetočí na bříško a udrží svoji hlavičku,“ popsala realitu aktuálních dní.

Život na rozkládacím křesle, které musí být každé ráno v 7:30 opět složené, není nejpříjemnější, ale Kristýna velmi dobře ví, že o ni aktuálně nejde. „Moje »místečko« tady. Aneb bojuj, mámo. Ty tu nejsi pacient.“ Jako každá maminka by pro své dítko udělala cokoliv a tak trocha nepohodlí není žádnou překážkou. Snad bude malé Klárce brzy lépe a rodina olympioničky se opět vrátí k normálnímu životu.

Dcera Kristýny Hoidarové Kolocové se potýká s vážnou nemocí
Dcera Kristýny Hoidarové Kolocové se potýká s vážnou nemocí