Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Ošklivý pád cyklistky Hájkové: Po startu se zřítila k zemi!

Autor: sm

Hned první den letošního Giro Donne přinesl ošklivý karambol. V hlavní roli se nechtěně ocitla česká závodnice Markéta Hájková (22), která upadla krátce poté, co vystartovala. Navzdory tomu, že záběry vypadaly děsivě, cyklistka byla schopna v jízdě pokračovat.

Na start tradičního italského závodu Giro Donne se postavila i česká jezdkyně Markéta Hájková. Té se ale bohužel na paty nalepil pořádný kus smůly a sotva se odrazila od země, už na ní byla znova. Tentokrát ale i s kolem, se kterým spadla při rozjezdu z rampy. 

Přesto, že pád vypadal dost ošklivě, česká bojovnice se bleskově posbírala, vyskočila na nohy a pokračovala ve startu. 

Tentokrát tak vše dopadlo o dost lépe, než před dvěma lety v Austrálii. Tehdy se Markéta nešťastně dostala do hromadného pádu během závodu Great Ocean Road Race, a po nehodě skončila v nemocnici.

„Vůbec nevím, jak se to stalo. Jeli jsme ze sjezdu na mokru rychlostí asi 60km/h a já se pohybovala úplně vepředu, maximálně v první dvacítce. A najednou to prostě přede mnou lehlo a já šla jen na brzdy a do smyku, a pak už si nic nepamatuju. Spadla jsem na hlavu, takže jsem měla prvních pár minut totální výpadek. Pak až v sanitce jsem si začala pomalu uvědomovat, co se stalo a vzpomínat si na základní věci, kdo jsem a kde vůbec jsem,“ popsala tehdy Hájková pro web RoadCycling.cz

Hájkové start nevyšel podle představ. Naštěstí se ji nic vážného nestalo
Hájkové start nevyšel podle představ. Naštěstí se ji nic vážného nestalo